Sezon başında talep ettiği indirimi kulüplere kabul ettiren yayıncı kuruluş beIN Sports, yeni bir indirim talebiyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kapısını çaldı

beIN Sports yine indirim istedi, kulüpler rest çekti


2016’da kulüplere 3.15 milyar TL (500 milyon dolar) ödeme taahhüt eden yayıncı kuruluş beIN Sports, 2020-21 sezonu için kulüplere 1.7 milyar TL verebileceğini belirtti.

Yeni indirim talebiyle toplamda %46’lık bir indirim yapılmış olacak. Ayrıca beIN Sports, tüm yayın bedelinin TL üzerinden ödenmesini istiyor. Son indirim talebiyle birlikte Süper Lig’in yıllık yayın geliri 220 milyon dolara düşecek.

Yayıncı kuruluşun bu tavrından rahatsız olan kulüpler, TFF’ye gönderdikleri mektupta “Yayıncı ile biz olmadan masaya oturmayın” ifadesini kullandı.

İndirim talebine verilen ortak yanıtta, “Söz konusu Digiturk teklifi müzakere edilebilir bir teklif olmadığından dolayı, 2020-21 sezonu ödemelerinin mevcut sözleşme hükümlerine uygun olarak yapılmasını, Digiturk’ün bunu kabul etmediği takdirde sözleşmedeki yasal hakların kullanılmasını arz ederiz.” denildi.

Katarlı beIN Sports, gerekirse Süper Lig ve Türkiye pazarından çekilebileceğini de TFF'ye bildirdi.

21 Kasım 2016’da 2017-18 sezonundan başlamak kaydıyla 5 yıllık anlaşma imzalanmıştı. Yani yayıncı kuruluşun mevcut anlaşması normal şartlar altında 2021-22 sezonu sonu sona erecek.