CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "HDP, 'Kürt meselesi dağda değil de Ankara'da çözülsün' yönteminin temsilcisidir" ifadelerini kullandı.

Bekaroğlu: HDP, 'Kürt meselesi dağda değil Ankara'da çözülsün' yönteminin temsilcisidir

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

AKP-HDP görüşmesine ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Son derece doğal ve doğru bir adım" yorumunu doğru bulduğunu vurgulayan Bekaroğlu, "Partinin kapatılması gerektiğini söyleyip yanlış yapıyordu, inşallah yanlışından dönmüştür. HDP, Kürt meselesinin demokratik yollarla TBMM'de konuşarak çözülmesinin ifadesidir. HDP, 'Kürt meselesi dağda değil de Ankara'da çözülsün' yönteminin temsilcisidir. HDP'yi kapatmak insanlara 'dağa gidin' demektir" ifadelerini kullandı.

Bekaroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "uyuşturucu ticaretiyle cari açığın kapatılmak istendiği" sözlerini de doğruladı. "İktidarın, kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadelede eksiklikleri nedeniyle Türkiye ekonomisinin zarar gördüğünü" ifade eden Bekaroğlu, "Türkiye, Burkina Faso, Senegal, Uganda, Tanzanya ile gri listede. Kredi notumuzun düşmesinin en temel nedeni budur. Yüzde 4 ile borçlanacağımıza yüzde 10 ile borçlanıyoruz. Net hata noksan bizim gibi bir ekonomide yılda 100 milyon doları geçmez, şu anda 30 milyar dolara yaklaşmış" şeklinde konuştu.

"BU AYIP DA BUNLARA YETER"

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın "Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor" sözlerinin ardından tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilmesine tepki gösteren Bekaroğlu, "Bu ayıp da bunlara yeter. Bir gariban olduğu için; kendi pisliklerini bunlarla örtmek ve herkesi susturmak için bunu yapıyorlar" ifadesini kullandı.

AA