Diyarbakır’da önceki gün 4 bekçinin maske tartışma nedeniyle bir yurttaşı darp ettiği öğrenildi. Darp anını görüntüleyen iki yurttaşın ise gözaltına alındığı belirtildi.

Bekçilerin bir yurttaşı darp ettiği anı görüntüleyen 2 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır Merkez Ofis semtinde önceki gün 4 bekçinin maske tartışma nedeniyle bir yurttaşı darp ettiği öğrenildi. İddiaya göre olay Ofis semtinde bulunan Ekinciler Caddesi üzerinde meydana geldi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, önceki gün akşam saat 20.00 sularında bir genç maskesi olmadığı gerekçesiyle bekçiler tarafından durduruldu. Bekçilerin ceza yazmak istemeleri üzerine itiraz eden genç ile bekçiler arasında tartışma yaşandı. Ağır küfür ve hakaretlere maruz bırakılan genç, bekçiler tarafından darp edilerek ters kelepçelendi.

GÖRÜNTÜLERİ SİLİP SERBEST BIRAKTILAR

Çevredeki yurttaşların bekçilerin tavrına tepki göstermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Olaya şahit olan yurttaşlar, gencin darp edilme anının ABD'de polis tarafından nefessiz bırakılarak öldürülen George Floyd olayına benzetti. Gencin ensesine basıldığını aktaran yurttaşlar, telefonlarıyla bekçilerin darp anını görüntüleyen 2 kişinin ise gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. Ofis Merkez Karakolu’na götürülen 2 kişinin, darp anına ilişkin görüntülerin silinmesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.