İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin tutumunun doğru olduğunu söyleyerek, “Biz NATO üyesiydik, şimdi Ukrayna NATO ülkesi değil. Her şeyi veriyorlar ama NATO üyesi olan Türkiye'ye hiçbir şey vermiyorlar. Bizim bunu görmemiz geçmişte Yunanistan'ın alınma sürecini de hatırlayarak, önümüze ona göre bakmamız lazım” dedi.

Bekir Bozdağ: Ukrayna’ya her şeyi veriyorlar ama Türkiye’ye hiçbir şey vermiyorlar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara’da katıldığı Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı'nda, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO ile ilgili tutumu konusunda açıklamalarda bulundu.

“Türkiye'nin NATO üyeliğine müracaat eden İsveç ve Finlandiya'ya ilişkin tutumu tartışılmaktadır, Türkiye'nin tutumunda bir sıkıntı yoktur, tutumu doğrudur” diyen Bozdağ, Türkiye’nin taleplerinin Batı ülkeleri tarafından karşılanmadığını, Avrupa Birliği’ne üyelik konusunda da her defasında ‘kural değiştirildiğini’ söyledi.

Ardından sözü Ukrayna’nın taleplerine getiren Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Suriye'deki yaşanan olaylarda, Türkiye'nin topraklarına her gün bombalar düşerken ve Suriye sınırından ülkemize insanlar ölümle yaşama tercihi arasında bırakılırken 'Yasak bölge ilan edin' dedik, etmediler. 'NATO üyesiyiz destek verin' dedik, destek vermediler. Şimdi Ukrayna'ya her şeyi veriyorlar. Geçmişe bakın. Biz NATO üyesiydik, şimdi Ukrayna NATO ülkesi değil. Her şeyi veriyorlar ama NATO üyesi olan Türkiye'ye hiçbir şey vermiyorlar. Bizim bunu görmemiz geçmişte Yunanistan'ın alınma sürecini de hatırlayarak, önümüze ona göre bakmamız lazım. Bize verilen sözlerin tutulması, sözden daha kıymetlidir çünkü Türkiye kendisine verilen sözlerin tutulmamasında adeta şampiyon durumda.”