Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın bir yazısı nedeniyle hakkında soruşturma başlatması konusunda, “Her satırın hesabını veririm” dedi.

Bekir Coşkun'dan soruşturmaya yanıt

Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın bir yazısı nedeniyle hakkında soruşturma başlatması konusunda, “Her satırın hesabını veririm” dedi.

Sözcü’nün haberine göre, “Millete hakaret edenler bu ilkel anayasayı milletin önüne koyanlardır” diyen Bekir Coşkun şunları söyledi:

“Zulmün sahibi mağduru oynamaya başladı. Benim yazım milletle ilgili değil. Şu ‘evet' diye ortalığa düşerek yalakalık yapanlarla ilgili. Toplum için ne düşündüğüm daha yeni yazdığım 19 Ocak tarihli yazımda var. Orada ‘evet' diyecek vatandaşlar için “Partisini değiştirmesini istemeden… Kırmadan, incitmeden… Boynuna sarılarak, gözlerinin içine bakarak… İçtiğimiz suyun aynı dağdan geldiğini, her dilim ekmeği aynı vatan toprağının verdiğini anlatarak” ikna etmeliyiz diyorum. Ama laf batınca, yalaka millete dönüp “Bak sana ne dedi” diyor. Her satırımın hesabını veririm. Herşeye rağmen savcılara yargıçlara güvenim var.”

Savcılık, Bekir Coşkun'un “Evet-Hayır'' başlıklı 31 Ocak tarihinde yayınlanan yazısı için, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik'' iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

ÖZGÜRLÜKLERDE EN FAZLA GERİLEYEN ÜLKE TÜRKİYE OLDU

Merkezi ABD'nin başkenti Washington'da bulunan saygın düşünce kuruluşu Özgürlük Evi (Freedom House), 2017 Dünyada Özgürlükler Raporu'nu açıkladı. Raporda 195 ülke ve 15 bölge siyasi, bireysel ve basın özgürlükleri açısından değerlendirildi. 87 ülke “Özgür”, 59 ülke “Kısmen Özgür” ve 49 ülke “Özgür Değil” kategorisinde yer aldı.

Türkiye, 100 puan üzerinden yapılan puanlamada 38 puan ile “kısmen özgür olan ülkeler” arasında sayıldı. Böylece Türkiye 210 ülke ve bölge arasında 147'nci oldu. Son bir yıl içinde özgürlüklerin en çok gerilediği ülkeler listesi de Türkiye açısından utanç vericiydi. Geçen yıla oranla 15 puan kaybeden Türkiye, 2016'da özgürlüklerin en çok gerilediği ülke oldu. Türkiye'yi bu sıralamada 10 puanla Güney Sudan, 7'şer puanla Libya ve Nikaragua, 6 puanla Kongo takip etti.

‘SEÇİM DEMOKRASİSİ YOK'

Türkiye son 10 yılda özgürlüklerin en çok gerilediği ülkeler arasında ise ikinci sırada. İlk sırada ise Orta Afrika Cumhuriyeti geliyor. Türkiye, raporda Nijer ve Zambiya ile birlikte ‘seçim demokrasisi' statüsünü kaybederken, Burkina Faso ise bu statüyü kazandı. Finlandiya, Norveç ve İsveç, 100 puanla listenin ilk sırasında yer alırken Suriye ise listenin son sırasına yerleşti.