Uluslararası Isparta Gül Festivali’nde şarkıcı Melek Mosso'ya AKP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından konser yasağı uygulanmasının ardından, Funda Arar ve Derya Uluğ da sahneye çıkmayacaklarını duyurdu.

Beklenen duyuru geldi: Funda Arar ve Derya Uluğ sahneye çıkmayacak
Funda Arar (solda) ve Derya Uluğ

Şarkıcılar Funda Arar ve Derya Uluğ, Uluslararası Isparta Gül Festivali’nde sahneyi paylaşacakları Melek Mosso’nun gerici çevrelerce hedef gösterilmesi AKP’li Isparta Büyükşehir Belediyesi tarafından sahneye çıkmasının engellenmesinin ardından, etkinliğe katılmayacaklarını duyurdu.

Twitter hesapları üzerinden kısa süre arayla paylaşımlar yapan müzisyenlerden Derya Uluğ, “Bizlerle buluşmayı bekleyen Isparta halkına sevgilerimi yolluyorum. Başka bir zamanda birlikte şarkılar söyleyeceğiz” derken, Funda Arar ise “Çok değerli Isparta’lılar. 5 Haziran Pazar akşamı, konserde sizlerle beraber olamayacağız. Başka konserlerde buluşmak üzere…” paylaşımında bulundu.

Isparta Uluslararası Gül Festivali'nin ilk açıklanan programına göre Melek Mosso 3 Haziran, Derya Uluğ 4 Haziran, Funda Arar ise 5 Haziran’da sahneye çıkacaktı.

Ancak Melek Mosso'nun konseri, gerici Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı tarafından hedef gösterilmesinin ardından ‘ahlaki değerler’ bahanesiyle iptal edilmişti.

Melek MossoMelek Mosso

İptal kararının ardından Melek Mosso yaptığı açıklamada, “Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak, kadınlık onuruma laf atmak. Ben Isparta’ya elbet gidecek ve şarkılarımı söyleyeceğim. Bugün olmazsa yarın sarılacak kalplerimiz” ifadelerini kullanmıştı.

Melek Mosso'nun yerine ise festivalde AKP’ye yakınlığıyla bilinen Seda Sayan'ın sahne alması kararlaştırılmıştı.