Fenerbahçe, 9 kişi kalan Hatayspor’u mağlup edemedi. 0-0 eşitlikle biten karşılaşma sonrası her iki takım da 4 puana yükseldi.

Beklenmeyen kayıp

Oktay EVSEN

Fenerbahçe, Süper Lig’in ikinci haftasında ligin yeni ekibi Hatayspor’u konuk etti. Sarı-lacivertliler, pozisyon üretmekte zorlandığı karşılaşmadan 0-0 beraberlikle ayrıldı.

Ruben Ribeiro ve Isaac Sackey’nin kırmızı kart görmesi nedeniyle 9 kişi kalan Hatay, Başakşehir galibiyetinin ardından önemli bir beraberlik aldı.

Maçın hikayesi:


POZİSYONSUZ İLK YARI

Gustavo, Ozan ve Tolga üçlüsüyle tercihini daha dirençli bir orta saha kurgusundan yana kullanan Erol Bulut, ilk yarıda kazanacağı toplarla rakip kalede etkili olmayı hedefliyordu. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı rakibin yerleşik savunmasını açmakta zorlanan sarı-lacivertlilerin ikinci topları kazanma oranı da düşüktü. Çok iyi yerleşen ve kaymaları hatasız bir şekilde yapan Hatayspor rakibinin hücum etkinliğini minimuma indirdi fakat Başakşehir maçının aksine kazandıkları topları hücumda iyi değerlenmedi. Oyunun seyri bu yönde ilerleyince bir hayli sıkıcı geçen ilk devre golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya Ozan Tufan-Sosa ve Thiam-Sinan Gümüş değişikliğiyle başlayan Fenerbahçe, rakibinin katı savunmasını araya atılacak toplarla aşmaya çalışmak istiyordu. Eldeki hesap çarşıya uymayınca sarı-lacivertliler için skora gitmek için tek seçenek kalıyordu: Duran toplar. Rakibin de fazlasıyla faul yapmasıyla bu silahı iyi kullanan Kanarya, Gökhan Gönülle gole çok yaklaştı ancak direğe takıldı. Rakibi 9 kişi kalana kadar akan oyundaki tek net pozisyonunu Caner Erkin’in yaptığı çapraz koşuyla bulan Kanarya’nın birlikte oynamaya alışması ve acilen forvet hattına iyi bir takviye yapması gerekiyor.

MAÇTAN NOTLAR

Hatayspor’a karşı Fenerbahçe, son oynadığı Çaykur Rizespor maçının ilk 11’ine göre 3 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-lacivertli takımda teknik direktör Erol Bulut, Çaykur Rizespor müsabakasının ilk 11’ine göre 3 değişiklik yaptı. Bulut, Çaykur Rizespor karşısında ilk 11’de görevlendirdiği Serdar Aziz, Deniz Türüç ve Michael Frey’i yedeğe çekti. Sarı-lacivertli takımın çalıştırıcısı, bu oyuncuların yerine Mauricio Lemos, Ozan Tufan ve Enner Valencia’ya ilk 11’de şans verdi. Fenerbahçe, sahaya Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Zanka, Lemos, Caner Erkin, Tolga Ciğerci, Luiz Gustavo, Thiam, Ozan Tufan, Ferdi Kadıoğlu ve Valencia ilk 11’i ile çıktı. Sarı-lacivertli takımın yedek kulübesinde ise Harun Tekin, Serdar Aziz, Jose Sosa, Mert Hakan Yandaş, Sadık Çiftpınar, Michael Frey, Deniz Türünç, Marcel Tissernd ve Filip Novak yer aldı.

GÖKHAN-CANER 4 YIL SONRA

Caner Erkin ile Gökhan Gönül, uzun bir aradan sonra sarı-lacivertli formayla Ülker Stadı’nda resmi maça çıktı. Sarı-lacivertli ekipten ayrıldıktan sonra İtalya ekibi Inter ve Beşiktaş’ta forma giyen Caner Erkin, 1666 gün sonra Kadıköy’de Fenerbahçe formasını sırtına geçirdi. Beşiktaş’ta geçirdiği 4 sezonun ardından Fenerbahçe’ye transfer olan Gökhan Gönül ise 1590 gün sonra Ülker Stadı’nda sarı-lacivertli formayı giydi.