Basketbolda hareket bir başladı pir başladı. Sezon geçen hafta Türkiye Kupası çeyrek final maçları ile başladı. Tadım Türkiye Kupası adı ile oynanan maçlarda büyük çekişmelere sahne olan maçların ardından çeyrek finale katılmaya hak kazanan...

Basketbolda hareket bir başladı pir başladı. Sezon geçen hafta Türkiye Kupası çeyrek final maçları ile başladı.

Tadım Türkiye Kupası adı ile oynanan maçlarda büyük çekişmelere sahne olan maçların ardından çeyrek finale katılmaya hak kazanan 8 takım belli oldu. Konya Grubu'ndan Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş Cola Turka, Samsun Grubu'ndan Türk Telekom ve Banvit, Manisa Grubu'ndan Efes Pilsen ve CASATED Ankara Kolejliler, Sakarya Grubu'ndan ise Galatasaray Cafe Crown ve Pınar Karşıyaka finallere yükseldi. Bana göre bunların içinden en büyük sürprizi Manisa grubunda Darüşşafaka'yı saf dışı bırakarak son sekize kalmaya başaran CASA TED Ankara Kolejliler yaptı. İkinci ligden bu sezon çıkmış olmasına rağmen Casa mobilya'yı sponsor alarak çok iyi bir takım kuran TED yönetimini kutlamak gerekiyor. Bana göre bu takım lig de de çok canlar yakar ve üst sıralar için iddialı olur. Zaten kupa maçlarını genel olarak değerlendirdiğimde sezon başı olmasına çoğu takımın daha hazır olmamasına rağmen çok güzel maçlar izledim. Bazı takımların bütçeleri kısıtlı olmalarına rağmen yine iyi takımlar kurmuşlar ve büyüklere kafa tutacak halde ligi bekliyorlar. Bence bu sezon ligimiz çok büyük bir rekabet içinde geçecek ve Avrupa'nın güçlü ligleri arasında yerini alacaktır.

Bu kadar güçlü bir ligin isim sponsorsuz olması kesinlikle düşünülemedi ve Türkiye'nin elektronik devi Arçelik ligimize sponsor olmaya karar verdi.

Böylece uzun yıllardır dile getirdiğimiz olmasını her zaman arzu ettiğimiz rüyamız sonunda gerçek oldu ve Beko 4 yıl süre ile Türkiye Basketbol Ligi'ne isim sponsoru oldu.

Ligimiz bundan böyle Beko Basketbol Ligi olarak anılacak. Basketbolumuza Dünya Şampiyonasında elde ettiğimiz büyük başarı ile hareketlenen basketbol piyasasında zirve yapılan sponsorluk anlaşmaları ile en üst düzeye çıkmış durumda.

Bu gelişme artık büyük kuruluşların basket-bola olan ilgisinin arttığını ve basketbolü reklam yapabilecekleri bir mecra olarak gördüklerinin en büyük kanıtı. Bu işbirliği umarım basketbolümüz için hayırlı olur.

Ben bu sponsorluk ile ilgili federasyonun bir tutumunu eleştirmek ve onları bazı konularda uyarmak istiyorum. Bu sponsorluk anlaşması imzalandı imzalanmasına ancak her nedense Beko'nun ne kadar para vereceği toplantıda başkan tarafından belirtilmedi.

Böyle bir şey olur mu sevgili okuyucularım. Şimdiye kadar ben hiçbir sponsorluk anlaşmasında yapılan katkının açıklanmadığını duymadım. İnsan ister istemez bunun arkasında başka nedenler aramak zorunda kalıyor.

Federasyon bence bir an önce Beko'nun basketbol ligimiz içine ne kadar katkı yaptığını açık-lasın.hepimiz bunu bilelim. Bu açıklanmayacak kadar komik bir rakam mı ki başkan bunu toplantı da dile getiremedi. Doğrusu ben bunu çok merak ediyorum.

Bir de başka önemli konu miktarını bilmediğimiz paranın paylaşımı. Federasyonu tekrar buradan uyarmak istiyorum: Ligimizi "aşağıdakile ve yukarıdakiler" durumuna düşürmek istemi-yorsanız.paranın paylaşımında ihtiyacı olan sponsor bulmakta zorlanan takımları kollarsanız ligin kalitesini çok yukarılara çıkartmış olursu-nuz.Benden söylemesi.

Naklen yayın gelirleri paylaşımında yapılan hataları bu sefer lütfen tekrarlamayın.