Beko Basketbol Ligi'nde 18. haf

Beko Basketbol Ligi'nde 18. hafta çarşamba günü oynanan maçlarla tamamlandı. Haftanın en büyük sürprizini Beşiktaş ColaTurka'yı Akatlar'da yenen Tofaş yaptı. Böylece Tofaş haftalardır süren yenilgiler serisine son verirken ligde kalmak açısından da çok hayati bir galibiyet almış oldu. İşin en ilginç yanı Oyak'ta başarılı olamayan Brian Morrison'ın Tofaş'a dördüncü yabancı oyuncu olarak transfer olması ve attığı 21 sayı ile bu galibiyette büyük etkisinin olmasıydı. Kulağıma gelen dedikodulara göre bu yenilgi Beşiktaş'ta Murat Didin'in konumunu tartışmalı hale getirmiş. Diğer bir sürpriz ise güçlü Banvit'i yenme başarısını gösteren Beykoz'dan geldi. Beykoz'un çiçeği burnunda antrenörü Gencer Baytemur eski takımına karşı galibiyet alarak, rakip takımı tanımanın avantajını iyi kullandı.

Bu sezon Beko Basketbol Ligi'nde takımlar 3 blok halinde sıralanmış durumda. Zirve mücadelesi yapan takımlar, play-off'a kalmak için çabalayanlar ve kümede kalma savaşı verenler. İlk 3 sırada yer alan Türk Telekom, Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker yerlerini garantilemiş gibi gözüküyor. Bu üç takımın bundan sonraki maçları ilk 3 içindeki yerlerini daha da sağlamlaştırmak ve en iyi sıralamada yer almak için olacak. Zaten sezon başı bütçelerine de baktığımızda bu takımların ilk 3 içerisinde yer alması gayet doğal bir sonuç. 5 ve 6 yenilgi ile 4. ve 5. sırada yer alan Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turca da alt grupla aralarını açmış durumda ve bu iki pozisyondaki yerlerini korumak için mücadele içine girecekler gibi gözüküyor. Kadroları itibarı ile bu takımlar ligi, bu sıralarda tamamlar. Play-off'larda ise kadrolarını iyi yabancılarla takviye ettikleri taktirde başarılı sonuçlar alabilirler. Bu grubun bir altında ise play-off'a girebilmek için müthiş bir mücadele yaşanıyor.

Son haftalarda büyük bir düşüş yaşayan Casa Ted Kolejliler ve Banvit, 9 galibiyetle 6. ve 7. sırayı paylaşıyor. Onların altında ise her an yukarı çıkmayı hedefleyen 8 galibiyetti 3 takım var. Pınar Karşıyaka, son haftalarda sürpriz bir çıkış yapan Darüşşafaka ve Mersin BŞB. Bu takımlar küme düşme hattının biraz üzerinde olmanın rahatlığı içinde inceden inceye play-off'a kalma hesapları yapıyor.

Ligin altı ise tam bir cadı kazanı. 3 ve 6 galibiyet sayısı ile sıralanan tam 6 takım kümede kalmak için son yılların en müthiş mücadelesine daha ligin bitmesine çok olmasına rağmen şimdiden girmiş durumda. İşin ilginç tarafı da bu takımlar her hafta sürpriz galibiyetler alarak aralarındaki farkın açılmasına kesinlikle izin vermiyor. Bu sıralamada 3 galibiyetle son sırada bulunan Tekel'in işi oldukça zor gözüküyor. Ligin başında Amerikalı oyuncular getirmeyerek ard arda yenilgiler alan sarı siyahlılar daha sonra takıma monte ettikleri 3 yabancı oyuncu ile galibiyetler almaya başladılar. Tekel küme düşerse, bunda yabancı oyuncuları sezon başında takıma katmamasının büyük bir etkisi olacak.

Ligin genç ekibi Alpella 4 galibiyetle Tekel'in üzerinde ve önümüzdeki haftalara büyük umutlarla bakıyor. Oyak ise 4 galibiyeti! ve korkulu rüyalar gören başka bir takım.

Bu sezon Beko Basketbol Ligi'nde çekişme son haftaya kadar sürer. Her takımın bir hedefi olduğu lig büyük bir zevkle izlenir.