Belarus hükümeti, muhalif gazeteci Roman Protasevich'i gözaltına alabilmek için içerisinde bulunduğu Yunanistan-Litvanya hattı uçağını ülkeden geçerken bomba ihbarı bahanesiyle indirdi.

Belarus, muhalif gazeteciyi gözaltına almak için Litvanya'ya giden uçağı bomba bahanesiyle indirdi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Belarus'ta hükümet, muhalif gazeteciyi yakalayabilmek için seyir halindeki uçağı başkent üzerindeyken bomba ihbarıyla indirdi.

Dün yapılan operasyonda, Ryanair şirketine ait Yunanistan-Litvanya seferi yapan uçak, Belarus hükümetinin bomba ihbarı sebebiyle zorunlu olarak ülkenin başkenti Minsk'e indirildi. Başkente inen uçakta bulunan muhalif gazeteci Roman Protasevich, polisler tarafından uçaktan indirilerek gözaltına alındı.

BOMBA İHBARI

Hükümet, uçağın bomba ihbarı sebebiyle iniş yaptığını savundu. Uçakta yapılan aramada ise herhangi bir patlayıcıya rastlanılmazken uçak Litvanya'ya 7 saat gecikmeyle vardı. Gözaltına alınan Protasevich ile ilgili henüz bir gelişme olmadı.

"TUHAF EYLEM"

AB ülkeleri ve ABD, yapılanları insan haklarına saldırı olarak değerlendirdi. İngiltere Dışişleri Bakanı ise "Tuhaf eylemlerin sonuçları olabilir" diye yorum yaptı.

Geçtiğimiz sene Belarus'ta 1994'ten beri iktidarda bulunan Lukaşenko ile AB'nin desteklediği Tikhanovskaya arasında olaylı geçen seçimi Lukaşenko kazanmıştı. Eylemlerin arttığı dönemde Lukaşenko batı tarafından muhaliflere karşı sert olmakla suçlanmıştı.