Belçika'nın Flaman kesimindeki Dendermonde kentinde 4 yıldır ev içi şiddet gören 28 yaşındaki Cennet K.Y., evli olduğu İsmail Y. isimli erkek tarafından 5 yaşındaki oğlu ile birlikte öldürüldü.

Belçika'da kadın cinayeti: İsmail Y. isimli erkek evli olduğu kadın ve çocuğunu öldürdü

Belçika’nın Flaman kesimindeki Dendermonde kentinde 4 yıldan bu yana şiddete maruz bırakılan ve bu nedenle polisin 4 kez kapısına geldiği 28 yaşındaki Cennet K. Y., cumartesi günü evli olduğu İsmail Y. isimli erkek tarafından 5 yaşındaki oğlu ile birlikte öldürüldü.

BBC Türkçe'nin haberine göre savcılık, 6 aylık hamile olan Cennet K. Y.'nin sık sık ev içi şiddete maruz kaldığını ve eşi İsmail Y. hakkında şikayetçi olmadığını açıkladı.

Habere göre 33 yaşındaki İsmail Y., Cennet K.Y.'yi kendisiyle uyuşturucu kullandığı için tartıştığı bahanesiyle öldürdü. İsmail Y. isimli erkek oğlunu da Cennet K.Y. ile birlikte öldürdü. Daha sonra uyuyan İsmail Y., sabah polis karakoluna giderek teslim oldu. Cennet K. Y.'nin 6 aylık hamile olduğu belirtildi.

Türkiye'de doğup büyüyen İsmail Y., Gent şehri yakınlarındaki Zele kasabasında yaşayan Cennet K. ile evlendikten sonra Belçika'ya yerleşti. Kamyon şoförlüğü yapan İsmail Y.'nin uyuşturucu sorunu nedeniyle Cennet K.Y. ile arasında sık sık tartışma yaşandığı belirtildi.

CENNET K.Y.'NİN ŞİKAYETTE BULUNMAMA GEREKÇESİ BELİRTİLDİ

Doğu Flaman Savcılığı'na göre, İsmail Y. ile Cennet K.Y.'nin evine Zele kasabasında yaşadıkları dönemde, komşularının ev içi şiddet ihbarı nedeniyle en az 4 kez polis geldi. Her müdahale sonrası polis, hem Cennet K. Y. hem de İsmail Y. ile görüştü. Polise göre, her ikisi de bu konuda açıklama yapmak istemedi.

Polis tarafından tutulan tutanaklarda, Cennet K. Y.'nin şikayette bulunmama gerekçesi de belirtildi, ancak soruşturmanın sürmesi nedeniyle açıklanmadı.

Y. çiftinin altı ay önce Zele kasabasından, yakındaki Dendermonde'ye taşındığı, o günden sonra polise ev içi şiddet konusunda herhangi bir ihbar gelmediği bildirildi.