Belçika’da polis, gelen şikayetler üzerine bir partiye baskın düzenledi. Söz konusu organizasyonun, 56 kişilik ‘kaçak seks partisi’ olduğu anlaşıldı. Katılanlara Covid-19 önlemlerini ihlal ettikleri için 250 avro ceza kesildi.

Belçika’da polis ‘seks partisi’ni bastı, 56 kişiye koronavirüs nedeniyle para cezası kesti

Belçika'nın Saint-Mard kentinde, gelen şikayetler üzerinde polis tarafından bir partiye baskın düzenlendi. Yetkililer, kadın ve erkeklerin bulunduğu partide ‘grup seks’ yapıldığını açıkladı.

Euronews’te yer alan habere göre, çoğunluğu Fransız vatandaşlarının oluşturduğu 56 kişilik partiye katılanların her birine, koronavirüs önlemlerini ihlal ettikleri için 250 avro para cezası kesildi. Üzerlerinde uyuşturucu çıkan iki kişi de gözaltına alındı. Partide ‘eskort kadınların’ bulunduğu da ifade edildi.

Belçika polisi aynı gece Leaken kentinde bir depoda en az 100 kişinin katıldığı partiye de gelen ihbarlar üzerine baskın yaptı. Katılımcıların çoğu kaçsa da, en az 60’ının kimliği tespit edildi.

Aralık ayının başında da, başkent Brüksel'de Macar asıllı Avrupa Milletvekili Jozsef Szajer ve birçok diplomatın katıldığı grup seks partisine polis baskın düzenlemişti.

Ülkesinde eşcinsellik karşıtı politikaları ile bilinen Szajer, sadece erkeklerin bulunduğu bu olayın patlak vermesinin ardından milletvekilliği görevinden istifa etmişti.