Mart ayında iptal edilen Belçika 1. Futbol Ligi’nde Club Brugge şampiyon olarak tescil edildi

Belçika’da şampiyon Club Brugge

Koronavirüs nedeniyle Mart ayında iptal edilen Belçika 1. Futbol Ligi’nde (Pro Leauge) Club Brugge şampiyon ilan edildi. Pro League’den düşen takım ise Waasland – Beveren oldu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Pro League Genel Kurulu’nda yapılan toplantıda Ligin yeni takımı OH Leuven - Beerschot arasında oynanması planlanan iki aşamalı yükselme maçı sonrası belirlenecek. Koronavirüs önlemleri nedeniyle bu maç oynanamazsa, Westerlo, 2. lig lideri olarak doğrudan 1. lige yükselecek.

Genel kurulda, 2020 - 2021 sezonunda Belçika 1. Ligi'ne 18 takımla devam edilmesi önerisi kabul görmedi. Lige 16 takımla devam edilecek. Önümüzdeki sezon Avrupa kupaları ve 1. lige yükselmek için mini bir play off düzenlenecek.

En yakın takipçisi AA Ghent'in 15 puan önünde ligi tamamlayan Club Brugge, tarihindeki 16. şampiyonluğunu elde etmiş oldu.Avrupa Futbol Federasyonu (UEFA), Belçika Ligi'nin 3 Ağustos'a kadar tamamlanması çağrısında bulunmuştu.

Ancak Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi'nin, korona önlemleri kapsamında 31 Temmuz'a kadar tüm futbol maçlarını yasaklaması üzerine, 29. haftasında tatil edilen Pro Leauge'in fiilen sona erdiği açıklanmıştı. Pro Leuage Genel Kurulu, oylama sonucunda bu duruma resmiyet kazandırdı.