2022 Dünya Kupası F Grubu'nda Hırvatistan ile karşı karşıya gelen Belçika, kupaya veda etti. Mücadele, 0-0 bitti. Belçika'nın elenmesinin ardından Belçika Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Martinez görevi bıraktığını açıkladı. Martinez, bu kararı Dünya Kupası'ndan önce aldığını söyledi.

Belçika kupaya veda etti, Martinez görevi bıraktı
Fotoğraf: AA

2022 Dünya Kupası'nda F Grubu'nda Hırvatistan ile Belçika gruptaki son maçlarında karşılaştı.

Karşılaşma 0-0 sona erdi. Hırvatistan'ın ilk yarıda kazandığı bir penaltı VAR incelemesi sonrası iptal edilirken, Belçika adına Lukaku karşılaşmanın son anlarında net fırsatlardan yararlanamadı.

Bu sonucun ardından Belçika 4 puanda kalarak turnuvaya veda etti. Hırvatistan ise 5 puanla 2. sırada yer alarak gruptan çıktı. Grubun lideri ise 7 puanla Fas oldu.

Gruptaki ilk maçında Kanada'yı 1-0 yenen Belçika, ardından Fas'a 2-0 kaybetmişti. Hırvatlar karşısında skor üretemeyen Belçika'nın turnuvadaki tek golü ise Fenerbahçeli Batshuayi'den geldi.

KARARI, DÜNYA KUPASI'NDAN ÖNCE ALDIĞINI BELİRTTİ

Belçika’nın Dünya Kupası'ndan elenmesinin ardından, Belçika Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Martinez görevi bıraktığını açıkladı. BBC Türkçe'nin haberine göre bu kararı Dünya Kupası'ndan önce aldığını belirten Martinez, Hırvatistan karşılaşmasının "Kırmızı Şeytanlarla son maçı olduğunu" söyledi.

Martinez, Hırvatistan maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Dünya şampiyonu olsak bile görevi bırakacaktım. Bu kararı Dünya Kupası'ndan önce vermiştim. Oyunculara ve ekibe veda ettim" dedi.