Belçika Kralı Philippe'in 19 yaşındaki kızı Prenses Elisabeth, Brüksel'de bulunan Kraliyet Askeri Akademisi'nde eğitime başladı. Elisabeth’in fotoğrafları Kraliyet Ailesi’nin resmi sosyal medya hesabından yayınlandı.

Belçika Prensesi askere gitti

7’nci Belçika Kralı Philippe'in en büyük kızı 19 yaşındaki kızı Prenses Elisabeth, Kraliyet Askeri Akademisi'nde eğitim almaya başladı.

19 yaşındaki Prenses Elisabeth, 169 askerle birlikte içtimaya çıktı. Elisabeth, silahla ateş talimi de gerçekleştirdi.

Askeri kamuflajla görüntülenen Prenses Elisabeth’in, dört haftalık acemi eğitiminden sonra sosyal bilimler eğitimi göreceği öğrenildi.

Elisabeth’in askeri eğitim gördüğü anlara ilişkin fotoğraflar, Belçika Kraliyet Ailesi’nin resmi Twitter hesabından da paylaşıldı. Paylaşımda Elisabeth’in 2 Eylül'de eğitime başladığı kaydedildi.

HER YIL 150 ÖĞRENCİ KABUL EDİLİYOR

Belçika ordusu, hava kuvvetleri, donanma ve tıp alanlarında eğitim veren akademiye her yıl yaklaşık 150 öğrenci kabul ediyor.

Kabul sürecinin matematik, Fransızca, Flemenkçe dillerinde zorlu sınavları, fizik testleri ve psikolojik değerlendirme içerdiği belirtiliyor.

TAHTIN VARİSİ

Brabant Düşesi Prenses Elisabeth, Belçika tahtının varisi konumunda. Kral Philippe ve Kraliçe Mathilde'nin en büyük çocuğu olan Elisabeth, 2001 doğumlu. Elisabeth’in iki erkek, (Prens Gabriel, Prens Emmanuel) ve bir de kız kardeşi bulunuyor (Prenses Eléonore).