Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla hakkında yürütülen soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan, tutuklu Belediye Başkanı Ünal Çetin'in yerine başkanvekili seçimi yapıldı.

Belediye Başkanı 'yolsuzluk ve rüşvet' iddiasıyla tutuklanmıştı: Gökçeada Belediye Başkanvekili seçildi
Fotoğraf: AA

Çanakkale’de Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla tutuklanmasının ardından belediye meclisinde yapılan oylama neticesinde İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Ercan İpek, başkanvekili olarak seçildi.

AA'nın aktardığına göre, Belediye Meclisi toplantısında başkanvekilliği için İYİ Parti'den meclis üyesi Ercan İpek tek aday olarak gösterildi.

İpek, 9 üyeli Belediye Meclisi’nde yapılan seçimin dördüncü turunda oylama katılan 7 üyeden 5'inin oyunu alarak Gökçeada Belediye Başkanvekili oldu.

İpek, seçimin ardından yaptığı konuşmada, belediye meclisi üyelerine teşekkür etti.

NE OLMUŞTU?

İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve 5 kişi, yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı.

Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D, kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B'nin emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

Çetin, İçişleri Bakanlığı tarafından 'geçici bir tedbir' olarak görevden uzaklaştırılmıştı.