Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Buse Engin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı’nın sendikanın yürütme kurulu üyesine hakaret ettiğini ve üzerine yürüdüğünü söyledi. Engin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından soruşturma başlatılması gerektiğini ifade etti.

Belediye bürokratı sendikacının üzerine yürüdü

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı’nın, Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu üyelerinin üzerine dosya fırlatması, sendikanın tepkisine neden oldu.

Yaşanan olay sonrası, sendika tarafından İZSU Ana Binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Buse Engin, “Çalışanların en temel hakkı olan sağlıklı çalışma ortamı için görüş ve önerilerimizi dile getirdiğimiz bir ortamda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı’nın elindeki dosyaları yere fırlatarak Yürütme Kurulu Üyemiz şahsında sendikamıza hakaret etmesi ve üzerimize yürümesi hiçbir şekilde kabul edilemez” dedi.

Salgının başından beri fedakârca çalıştıklarını dile getiren Engin, “Alınmayan önlemler nedeniyle 900 den fazla arkadaşımız bu hastalığa yakalanmıştır. Dün olduğu gibi bugün de işimizin başında İzmir halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Ancak belediye emekçilerinin sağlığı korunmadan belediye hizmetlerinin mümkün olmayacağını bir kez daha ifade ediyoruz.Tüm İşyerlerimizde uzaktan, dönüşümlü çalışma sisteminin uygulanması, işyerlerin de koruyucu ve önleyici tedbirlerin bir an önce alınmasını istiyoruz. Salgından korunmak için Eşrefpaşa Hastanesi devreye sokularak tüm çalışanlara periyodik test yapılmalıdır. Deprem dolayısıyla boşaltılan Büyükşehir Binasında hizmet üreten müdürlükler sağlıklı çalışma koşullarının olduğu mekânlara taşınmalıdır” diye konuştu.

Engin, son olarak şunları dile getirdi: “Bahse konu fiili gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı bütün çalışma arkadaşlarımızdan özür dilemelidir. Söz konusu fiil hakkında Büyükşehir Belediyesi tarafından acilen soruşturma başlatılmalıdır. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Ne yaparsanız yapın sahip olduğumuz mücadele anlayışından bir adım daha geri adım atmayacağız.”