Belediye emekçilerinin TİS isyanı

EMEK SERVİSİ

İstanbul Bakırköy Belediyesi’nde çalışan kamu emekçileri, dün toplu sözleşme (TİS) hakları için eylemdeydi. Emekçiler, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun toplu sözleşme sürecini uzatmasını ve haklarını geriye götürmek istemesini protesto etti.

18 AYDIR SÖZLEŞME YOK!

KESK’e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) üyeleri, dün CHP İlçe Başkanlığı önünde toplanarak Bakırköy Özgürlük Meydanı’na yürümek istedi; ancak pandemi gerekçesiyle toplu yürüyüşe izin verilmedi. Bunun üzerine 5’erli gruplar halinde meydana yürüyen yaklaşık 200 emekçi, haklarının gasp edilmek istenmesine döviz ve sloganlarla tepki gösterdi.

Meydanda işçiler adına açıklama yapan Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Erdem, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun 18 aydır toplu sözleşme imzalamayarak kamu emekçilerini mağdur ettiğini belirtti. Erdem, “Uyuşmazlık tutanağı gibi biz memurların toplu sözleşmesinde olmayan bir yolu ileri sürerek süreci uzatmak istiyorlar. Belediye yönetiminin zaten zor durumda olan işçi ve emekçileri daha da açlığa, sefalete mahkûm etmek istediğini görüyoruz” dedi.

EYLEMLERİMİZ SÜRECEK

Bu yıl ortalama 10 bin 700 lira gibi bir ödemeden mahrum kaldıklarını ifade eden Erdem, “Üstelik Başkan Kerimoğlu kazanılmış haklardan daha geri bir sözleşme öneriyor. Taleplerimizi belirledikleri limitlerin altına çekmemizi beklemesinler. Belediye başkanları oturdukları koltuklara tek başlarına geldiklerini sanmamalılar, tek başlarına karar veremeyeceklerini bilmeliler. Taleplerimizin karşılanmaması halinde eylemlerimize ve mücadeleye devam edeceğimizi bildiriyoruz. Kendilerini toplu sözleşme masasına bekliyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından emekçiler, belediye binası önünde, üzerinde “Bülent Kerimoğlu, toplu sözleşme, hak, adalet” yazılı balonları patlatarak eylemlerini sonlandırdı.