Belediye mülkü ‘işgalci’ diyerek yıktı, mahkeme ‘işgalci değil kiracı’ dedi

HABER MERKEZİ

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde bulunan Aşağı Dudullu mahallesindeki yaklaşık 20 esnaf, Ümraniye Belediye’sinin hukuka aykırı yıkımıyla ocak ayında yerinden oldu. Belediye dükkanları ‘park, meydan’ yapmak için 2004 yılına ait bir belediye encümen kararı ile yerle bir etti.

Yıkılmak istenen yapılardan biri ise 2001 yılından beri Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir taşınmazda kiracı. İstanbul Vakıflar’ın mülkü belediyeye vermek istememesine rağmen hukuka aykırı bir şekilde yıkım yapılırken dükkân sahibinin kiracılığının tespiti için açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme, davacının İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü'nde kiracı olduğuna hükmetti. Dava kararında "İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü ile imzalanan kira sözleşmesi gereğinde davacının kiracılık sıfatının tespiti ile taşınmazda fuzuli şagil olmadığının tespitine” ifadeleri yer aldı.

Avukat Bedirhan Güven, davanın lehlerine sonuçlandığını vurgulayarak “İşgalci olmadığımız kanıtlandı” dedi. Güven, “Bu karardan sonra hem vakıflara hem burayı bizden alıp yıkanlara Ümraniye belediyesine manevi ve maddi tazminat davası açacağız. 20 tane insanın ekmek yediği yeri yıktılar” diye konuştu.

belediye-mulku-isgalci-diyerek-yikti-mahkeme-isgalci-degil-kiraci-dedi-895804-1.