Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Muhammed Hakan Tanrıöven, kentte kar nedeniyle mahsur kalan yurttaşları ‘önlem almamakla’ suçladı. 2015’te AKP’den milletvekili adayı da olan Tanrıöven, birçok kişinin dondurucu soğukta mahsur kaldığı saatlerde, insanların bahaneyle hükümete ve belediyeye ‘saydırdığını’ öne sürdü.

Belediye yetkilisinden skandal yorum: Karda mahsur kalan yurttaşları suçladı!

Antep’te şiddetli yağan karın yurttaşları yollarda esir alması nedeniyle başta kentte yaşayanlar olmak üzere kamuoyu belediyeye tepki gösterirken, bir belediye yetkilisinden skandal niteliğinde açıklama geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Muhammed Hakan Tanrıöven, yaşananlardan belediyeyi değil yurttaşları sorumlu tuttu. Dondurucu soğukta mahsur kalan yurttaşların ‘önlem almadığını’ alaycı bir dille savunan Tanrıöven, Twitter’da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Aracında kar lastiği takılı mı? Yok. Kar fırtınası geleceğini duydun, işten erken çıktın mı? Yok. Bugün araba ile çıkmayayım dedin mi? Yok. Bir mahana bulamda hökümete, belediyelere saydıram.”

belediye-yetkilisinden-skandal-yorum-karda-mahsur-kalan-yurttaslari-sucladi-970007-1.

Bu tweete sosyal medyada halkın tepkisini çekerken, Tanrıöven ise çareyi hesabını kilitlemekte buldu.

Öte yandan Tanrıöven, 2015 seçimlerinde milletvekili seçilmek için AKP’den aday olmuştu. Tanrıöven ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda AB Kültür Müzakereleri Kültürel İrtibat Noktası Yöneticisi ve Şehir-İnsan Projesi Koordinatörü olarak çalışmıştı.