İstanbul'da Ataşehir Belediyesi'nde çalışan eski hükümlü Şafak Kurt, İçişleri Bakanlığı'nın belediyeye gönderdiği tebligatın ardından 'gönüllü' olarak istifa etti. Kurt, "Belediyenin zarar görmesini istemedim" dedi.

Belediyede çalışan eski hükümlüden gönüllü 'Süleyman Soylu' istifası
Fotoğraf: Ataşehir Belediyesi

İstanbul’da Ataşehir Belediyesi’nde nisan ayında eski hükümlü kadrosundan işe alınan 40 yaşındaki Şafak Kurt, hakkında devam eden yargılama nedeniyle kendi isteğiyle istifa etti. Belediyede zabıta müdürlüğünde başladığı işten istifa eden Kurt, “Belediyeye zarar gelmesini istemedim” dedi.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre; Şafak Kurt, nisan ayında belediyenin topluma kazandırmak ve toplumdan kopmalarını engellemek (hükümlü kadrosu) adına açılan iş ilanına başvurdu. Tüm işe giriş belgelerini belediyeye teslim eden Kurt iş başı yaptı.

Bir süre sonra İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı, görevli memura mukavemet suçundan daha önce hakkında dava açılan Kurt’un işten çıkartılması için belediyeye tebligat gönderdi.

Şafak Kurt, belediyeye gelen tebligatın ardından istifa etti. Kurt “İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı, İstanbul Anadolu Adliyesi 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamamı bahane ederek işten çıkartılmam konusunda belediyeye baskı uyguladı. Belediye bu baskıya rağmen direndi ve beni işten atmadı. Ancak belediyenin zarar görmemesi için kendi isteğimle istifa ettim" dedi.

‘MASUMİYET KARİNESİ İHLAL EDİLİYOR’

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ve diğer CHP’li belediyeleri medya gücü ile itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Bu durum da bizim gibi çalışanları zor durumda bırakıyor. Masumiyet karinesi ihlal ediliyor" diyen Kurt son olarak şunları aktardı:

"Baskılar sonucu hem işçi arkadaşlarıma hem de belediye başkanına zarar veririm düşüncesiyle istifa ettim. Şunu haykırarak söylemek istiyorum: Uyuşturucu satmadım, kimseyi öldürmedim, kimsenin malını çalmadım, tacizci değilim. Ben sadece ekmeğinin peşinde olan bir işçiyim.”

***

Eski hükümlü kadrosu nedir?

Eski hükümlüler kamu kurumlarında sadece işçi statüsünde çalışabilmekte. 4857 sayılı İş Kanununun 30. maddesi gereğince elli veya daha fazla işçi çalıştırılan işyerlerinde işverenler belli oranda eski hükümlü çalıştırmak zorunda.