AKP’li ve kayyum atanan belediyelerde her gün yeni bir skandal ortaya çıkıyor. Şırnak’ın Silopi ilçesinde belediyeyi 133 milyon 453 bin TL borçlandıran kayyumun, aralarında AKP Kadın Kolları Başkanı Gönül Ürgen’in de bulunduğu 209 kişiyi işe aldığı ve bir kişiyi de AKP İlçe Başkanı Fatih Bilen’i korumakla görevlendirdiği bildirildi. Belediye personeli AKP’li başkanı korumuş Halkların Demokratik […]

Belediyeler, AKP’nin çiftliğine dönmüş

AKP’li ve kayyum atanan belediyelerde her gün yeni bir skandal ortaya çıkıyor. Şırnak’ın Silopi ilçesinde belediyeyi 133 milyon 453 bin TL borçlandıran kayyumun, aralarında AKP Kadın Kolları Başkanı Gönül Ürgen’in de bulunduğu 209 kişiyi işe aldığı ve bir kişiyi de AKP İlçe Başkanı Fatih Bilen’i korumakla görevlendirdiği bildirildi.

Belediye personeli AKP’li başkanı korumuş

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yüzde 73,1’lik oy oranıyla seçimlerden galip geldiği Şırnak’ın Silopi ilçesinde kayyum yönetimi tarafından seçimlere az süre kala belediyeye ait toplamda 19 bin metrekarelik alan ile Kadın Dayanışma Merkezi’nin bedelsiz şekilde bazı kurumlara devredildiği ortaya çıktı.

Taşınmazların devri ve borçlandırmanın yanı sıra, son 2 yıl boyunca kayyum yönetimince toplam 142 belediye çalışanının işine son verildi. İşlerine son verilenlerin yerine ise çoğunluğu AKP’ye yakın 209 kişi işe alındı. Söz konusu kişiler arasında AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gönül Ürgen’in de bulunduğu ortaya çıktı. Ürgen’in, belediye bünyesinde bulunan Kadın Eğitim, Kültür ve Destek Merkezi Müdürlüğü’nden sorumlu kişi olarak kayyum döneminde çalıştırıldığı öğrenildi.

Yine, belediyede işe alınanlar arasında bulunan M.Z.’nin bir süredir AKP İlçe Başkanı Fatih Bilen’e korumalık yaptığı öğrenilirken, M.Z.’nin, belediyenin temizlik biriminde şoförlük yapmak üzere işe alındığı bildirildi.

***

808 binlik ‘boş koltuk’ parası

Samsun ile Rusya’nın Krasnodar şehri arasında 13 Mayıs 2017’de başlayıp 2018’in Ağustos ayında sona eren uçak seferleri için RusLine Havayolu Şirketi’ne Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 808 bin lira “boş koltuk” parası ödendiği ortaya çıktı.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2018 yılı faaliyet raporları görüşülürken CHP Grup Sözcüsü Atila Tekcan, 2018 yılında belediyenin tanıtım ve temsil giderlerinin, geçen yıllara göre neden daha fazla olduğunu sordu.

Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, 2018 yılı temsil ve tanıtma giderlerini açıklarken 2018 yılında yapılan Krasnodar uçak seferleri sırasında RusLine Havayolu Şirketi’ne, uçakların boş koltukları için, 808 bin TL teminat bedeli ödendiğini söyledi.

Soğuk, “Samsun Valiliği, Büyükşehir ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Rus Hava Yolları ile imzalanan protokol kapsamında, belirli sayıdaki koltukların karşılanması zorunluluğu bu harcamaları yaptırdı” dedi.

***

Haşimi’nin şoförü de İBB’den

Öte yandan 2012 yılında hakkında idam kararı çıkarılan ve Türkiye’ye sığınarak İstanbul’da yaşamaya başlayan eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El-Haşimi’nin makam şoförünün de İBB tarafından tahsis edildiği ortaya çıktı.

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, 5 yıl boyunca Haşimi’nin özel şoförlüğünü yapan H.A.’nın İBB tarafından geri çağrıldığını açıkladı. Ataman, Haşimi’nin kullandığı aracın da Başakşehir Belediyesi tarafından tahsis edildiği duyumu aldıklarını söyledi. Ataman, İBB’nin AKP yönetiminde yıllardır adeta çiftliğe döndüğünü vurgulayarak “İstanbulluların parasının, kaynaklarının nasıl birilerine peş keş çekildiği şimdi gün yüzüne çıkacak. Egemen Bağış’a, Tarık El-Haşimi’ye tahsis edilen şoförler buz dağının görünen yüzü” diyerek tepki gösterdi.