Belediyeler buluştu: Doğa için mücadeleyi sürdüreceğiz

HABER MERKEZİ

Ege ve Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği, Uzunköprü Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Doğa ve İnsan Çalıştayı başladı. Çalıştaya, iki bölgeden 43 belediyenin başkanın yanı CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca, Okan Gaytancıoğlu, Candan Yüceer katıldı.

Çalıştay’ın ana konularından biri Ergene Havzası’ndaki kirlilik olacak. Çalıştay öncesinde Saros Gönüllüleri dayanışmasından bir grup yaşam savunucusu, Uzunköprü Atatürk Kültür Merkezi önünde pankart açarak Saros’da yapılan FSRU Limanı inşaatının bölgede yarattığı yıkıma dikkat çekti.

Yıllardır mücadele ettiklerini belirten Saros Gönüllüleri, adalet talebini yineledi. Katılan tüm belediye başkanlarıyla birlikte açıklama yapan Ege ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Selman Hasan Arslan ise tüm doğa talanlarının karşısında olduklarını belirtti. Bıkmadan usanmadan yapılan bu kıyımlarla, bıkmadan usanmadan adalet ve hukuka dayanarak mücadele edeceklerini ifade eden Arslan, “Ülkenin dört bir tarafında süren mücadeleler çok kıymetli” dedi.

Arslan sözlerini tamamlarken Saros Gönüllüleri’ne teşekkür etti.