Belediyeler İdlib saldırısı nedeniyle etkinliklerini iptal etti

İdlib'te resmi açıklamalara göre 33 askerin yaşamını yitirdiği saldırı nedeniyle belediyeler tüm etkinliklerini iptal etti.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaşanan üzücü olaylardan dolayı kültür ve sanat etkinliklerinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Akpolat, ‘Ülkece yaşadığımız acı gelişmeler nedeniyle 28- 29 ve 1 Mart’ta gerçekleşmesi planlanan kültür ve sanat etkinliklerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir. Aklımız ve kalbimiz Mehmetçiklerimizle. Başımız sağ olsun” dedi.

besiktas-belediyesi-tum-etkinliklerini-erteledi-694315-1.

KADIKÖY BELEDİYESİ

Kadıköy Belediyesi'nin kurumsal hesaplarından yapılan yazılı açıklamada: "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 28, 29 Şubat ve 1 Mart tarihlerindeki tüm etkinliklerimiz iptal edilmiştir. 2 Mart tarihindeki Kraliçe Lear film gösterimi ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir." sözlerine yer verildi.

besiktas-belediyesi-tum-etkinliklerini-erteledi-694314-1.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Mart ayında yapılması planlanan konser, şenlik ve etkinlikler İdlib’ten gelen 33 şehit haberinin ardından iptal edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 90'ıncı yıldönümü kapsamında 6 Mart Cuma günü saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan Haluk Levent Konseri iptal edildi.

  • AŞT perde açmayacak

Antalya Şehir Tiyatroları da bu hafta sonu sahnesini açmayacak. Antalya Şehir Tiyatrosu’nun 1 Mart Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneleyeceği çocuk oyunu Kırmızı Başlıklı Kurt ve 20.00’de sahnelenecek yetişkin oyunu İstibdat Kumpanyası oyunu iptal edildi.

Başkan Muhittin Böcek, “Ata’mızın Antalya’ya geliş yıldönümünde düzenleyeceğimiz Haluk Levent konseri şehitlerimiz nedeniyle iptal edilmiştir. Ayrıca Mart ayı içerinde daha önceden yapılması planlanan konser, şenlik gibi etkinliklerimizi de iptal ettik. Acısı yüreğimizi dağlayan şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Yüce milletimizin başı sağolsun” dedi.

NE OLMUŞTU?

Dün (27 Şubat) akşam saatlerinde İdlib’de Türkiye askerlerinin hava saldırısı ile vurulduğu iddiaları sosyal medyada dolaşıma girdi. İlk anlarda bağımsız kaynaklarca doğrulanamayan iddiaların ardından gece yarısına doğru açıklama yapan Hatay Valisi, İdlib’in güneyinde Suriye’ye ait jetlerin saldırısı sonucu 9 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Valilik tarafından yapılan ikinci açıklamada 22, üçüncü açıklamada 29, dördüncü ve son açıklamada ise 33 askerin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Gelişmenin gündeme düşmesi ardından Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı güvenlik zirvesi düzenlenirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin genel merkezinde kurmaylarıyla bir araya geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de genel merkezde kurmaylarıyla birlikte gelişmeleri takip etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Balıkesir programını iptal ederek Ankara’ya döndü. Saray’daki güvenlik zirvesinden Türkiye’nin sınırlarının mülteci göçüne açılması kararı çıktı. İdlib’deki gelişmelerin ortaya çıkması ardından sosyal medya ve internete erişimde engelleme kaynaklı güçlükler yaşanıyor.