İstanbul Sarıyer Belediyesi ve Samsun Atakum Belediyesi pazar günü sahil ve parklara akın eden yurttaşların ardında bıraktığı çöplere ilişkin Twitter'dan isyan etti. Belediyelerin hesabından yapılan paylaşımda, "Temizleyen var nasılsa..." denildi

Belediyelerin çöp isyanı: Temizleyen var nasılsa!

Koronavirüs tedbirlerinin kaldırılmasının ardından yurttaşla park ve sahillere gitti. Sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı, geriye çöp yığınları kaldı.

Belediye temizlik ekipleri sabahın erken saatlerinde temizlik yaparken, Sarıyer Belediyesi sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından bir tepki mesajı paylaştı.

Paylaşımda çöplerin toplanma görüntüleri eşliğinde “‘Kurtaran doktor var nasılsa’ diye pencereden atlamıyor, ‘Avukat beraat ettirir’ diye kolayca suça karışmıyorsanız. ‘Temizleyen var nasılsa’ diye bu çirkin görüntüyü yaratamazsınız. Bu her şeyden önce VİCDAN meselesi” yazıldı.

Atakum Belediyesi'nin Twitter hesabından yapılan "'Nasıl olsa birileri temizler' diyerek, hiç kimsenin çevreye ve geleceğe zarar vermeye hakkı yoktur. Bu doğa tahribatının karşısındayız! Oluşan bu çirkin görüntüleri, vicdanı olan Atakum halkının da kabul etmeyeceğini biliyoruz" denildi.