Belediyenin amacı Validebağ’ı yok etmek

HABER MERKEZİ

23 yılı aşkın süredir koru için mücadele ettiklerini kaydeden gönüllüler, belediyenin hukuk tanımadığını kaydetti. “Üsküdar Belediyesi hukuk dışı faaliyetlerine neredeyse her gün yenilerini eklemekte” diyen gönüllüler, belediye binası önünde yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“2005’te aydınlatma direkleri için çukurlar kazılması, 2006’da protokol, 2009’da kros şampiyonası, 2013’te peyzaj projesi, 2014’te çılgın Hyde Park projesi, 2017’de jeotermal sondaj, 2018’de millet bahçesi, 2020’de bakım ve onarım amacıyla tahsis gibi değişik isimler altında Validebağ’da rant projeleri devam etmekte. Hepsinin altında yatan temel düşünce, Validebağ Korusu’nun önce doğal SİT alanı, sonra da koru olma özelliklerinin ortadan kaldırılması ve böylece rant projelerinin önünün açılması”

Üsküdar Belediyesi’nin ‘bakım ve onarım faaliyeti’ altında koruya zararlar verdiğini söyleyen gönüllüler şöyle devam etti: “Çukur kapatma bahanesiyle yolların üzerine kamyonlar dolusu kum dökmek ve yolları genişletmek, normal bakım çalışması değil. Koru civarına ve içine 4 kamyon kum getirildi, Haydarpaşa Lisesi girişi önündeki yolu tamamen kapatacak şekilde dökülmüş ve yol 1 metreye yakın genişletildi. Ayrıca koru içinde 2 ayrı bölgeye daha kum döküldü. Koru 1.derece doğal SİT alanıdır, sık sık kum dökülecek inşaat alanı değildir. Yapılan şey tamamen göstermeliktir, malzeme israfıdır, işçinin emeğinin israfıdır, zaman israfıdır. Koru’da nöbet tutarak belediyenin Koruya daha fazla zarar vermesini önlemeye çalışıyoruz.”