Belediyenin ilk hasadı yoksul yurttaşlara dağıtılacak

HABER MERKEZİ

Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesi, verimli tarım arazilerini ekonomiye kazandırıyor. Tarımsal ekonomiyi desteklemek amacıyla verimli tarım arazilerine arpa, nohut ve yulaf ekimi yapan Odunpazarı Belediyesi, ilk hasadını yaptı.

19 mahallede 910 dekarlık alanda tarım faaliyetlerine başlayan belediye, 650 dekar için Tarım ve Kredi Kooperatifi ile alım garantili anlaşma yaptı. Bu anlaşma kapsamında ilk hasat ise Kalkanlı Mahallesi’nde arpa ekili olan alanda törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Kazım Kurt, elde edilen ürünlerin yoksul yurttaşlara dağıtılacağını açıkladı. Odunpazarı Belediyesi’nin kendine ait olan tarlalarının tarıma ve ekonomiye katkısını arttırmak için bir deneme yaptıklarını söyleyen Kurt, şöyle konuştu: “Amacımız, farklı bir şeylerin yapılabildiğini ortaya koymak. Klasikleşmiş tarım ya da çiftçilik anlayışı yerine kamunun biraz daha az kâr amacı güden, ancak farklı boyutlarını ortaya koyabilen bir çalışma yapmak istiyoruz. Bu yıl ilk deneme olduğu için çok ayrıntılı bir çalışma yapamadık. Önümüzdeki yıl Bu yıl 900 dönüme yakın bir alanı işledik. Önümüzdeki yıl bini geçeceğini tahmin ediyorum. Bu alanlarda üretilen ürünlerin gelirini bu tarlaların gerçek sahibi olan köylere hizmet etmek için kullanacağız. Örneğin, Kalkanlı Köyü’nden bize intikal eden tarlalardan elde edilen geliri Kalkanlı Köyü’ne harcamanın yolunu bulacağız ve buralarda üretilenleri de Halk Market ve Aşevi aracılığı ile yoksul vatandaşlarımıza vereceğiz.”