CHP’li Esenyurt Belediyesi’nin Haramidere’nin dibine inşa edilen ve kullanılmasının ‘tehlikeli’ olduğunu belirttiği iki bina, eski AKP’li belediye başkanları ile Kaymakam Karagül’ün katıldığı etkinlikle açıldı.

Belediyeye rağmen ‘tehlikeli’ açılış

Uğur ŞAHİN

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, eski Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe hakkında iddialarını sürdürürken, belediyenin eksik imalat nedeniyle kullanıma uygun olmadığını bildirdiği binaların eski AKP’li Belediye Başkanları Necmi Kadıoğlu ve Alatepe’nin de katıldığı bir etkinlikle açılığı ortaya çıktı.

Esenyurt’ta AKP’li belediyenin yönetimde olduğu dönemde Sinop Kültür Evi ile Van Kültür Evi’nin temeli atıldı. Ancak aradan geçen geçen yılların ardından binalarda eksikler bir türlü giderilemedi. Esenyurt Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü de inşaatlardaki eksiklerin giderilmesine dek binaların kullanıma kapatılmasını istedi. Müdürlük, söz konusu binalar ile Haramidere arasında “koruma duvarı” olmadığını belirterek, binaların kullanıma açılmasının can güvenliği açısından tehlikeli olduğunu kaydetti.

Sonrasında da zabıtalar, ‘kullanıma açılmama kararını’ kültür evlerinin yöneticilerine tebliğ etti. Tebligatta, özetle şu ifadeler yer aldı: “Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 10.06.2021 tarih ve 642 sayılı yazılarında Battal Gazi Mahallesi, 8729 parselde bulunan Van Kültür Evi ve Sinop Kültür Evi’nin bulunduğu yerde çevre duvarı henüz yapılmadığından ve Haramidere Islah Projesi’nde söz konusu mevkii de eksik imalatların olduğu, bu sebepten Haramidere ile arasında herhangi bir koruma bandı (duvar) vb. olmadığından can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği ayrıca binadaki eksik işlerin tamamlanması ve yer teslimi yapılına kadar kullanıma kapatılması tebliğ olunur.”

belediyeye-ragmen-tehlikeli-acilis-896556-1.

ESKİ BAŞKANLAR AÇILIŞTA

Ancak yan yana olan Van Kültür Evi ile Sinop Kültür Evi’nin açılışı, belediyenin kararına rağmen yapıldı. 28 Haziran’da gerçekleşen Van Kültür Evi’nin açılışına Kaymakam Vural Karagül ile eski belediye başkanları Necmi Kadıoğlu ile Ali Murat Alatepe katıldı. 3 Temmuz’da gerçekleşen Sinop Kültür Evi’nin açılışına ise Kaymakam Karagül, Alatepe ve AKP Milletvekili Şamil Ayrım katıldı.