Tekirdağ’ın Saray ilçesi Belediye Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından sorumlu çalışanı hakkında, 6 Mayıs’ta Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı ana paylaşım nedeniyle soruşturma başlatıldı

Belediyeye Üç Fidan paylaşımı soruşturması!

6 Mayıs’ta Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan paylaşımı yapan Saray Belediye Başkanlığı hakkında soruşturma başlatıldı. Saray Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında Saray Belediye Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından sorumlu çalışanı ifadeye çağrıldı.

Saray’ın yerel yayın organı Saray Gazetesi’nde yer alan habere göre, 6 Mayıs Çarşamba günü başlatılan soruşturma kapsamında emniyet ekipleri Saray Belediye Başkanlığına giderek Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan paylaşımının kaldırılmasını talep etti. Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’in onayı ile paylaşımı kaldıran Saray Belediye Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından sorumlu çalışanı Cuma günü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi. Saray Cumhuriyet Savcılığı ifadeyi inceledikten sonra soruşturmanın akıbeti hakkında kararını verecek.

Saray Gazetesi, söz konusu soruşturma haberinde “68 gençlik hareketi önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, bağımsızlığı ve yurtseverliği savunarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Saray’da da yurttaşların sevgisini kazanmış, binlerce Saraylı 6 Mayıs’ta sosyal medya paylaşımları ile Üç Fidanı anmıştı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan paylaşımı nedeniyle Saray Belediyesi hakkında soruşturma başlatarak bir ilke imza atan Saray Cumhuriyet Savcılığının binlerce Saraylı hakkında soruşturma başlatıp başlatmayacağı da merak konusu” ifadelerine de yer verdi.