Ankara'da 'terör örgütü üyeliği' iddiasıyla tutuklanan belgesel yönetmeni Sibel Tekin'in dosyasına kısıtlılık kararı getirildi. Tekin'in avukatları, "Şu aşamada dosyaya yeni yeni veriler girecek ve biz buna vakıf olamayacağız. Dosyanın bir tarafı olamayacağız, dosyanın dışına atılmış olacağız" dedi.

Belgesel yönetmeni Sibel Tekin’in dosyasına kısıtlılık kararı

Ankara'daki evine yapılan baskınla gözaltına alınan ve 'terör örgütü üyeliği' iddiasıyla tutuklanan belgesel yönetmeni Sibel Tekin'in avukatları dosyaya ‘kısıtlılık’ kararı getirildiğini açıkladı.

Mezopotamya’da yer alan habere göre, Sibel Tekin’in avukatı Mehtap Sakinci, tutukluluk kararına itirazın reddedilmesine dair belge ve dosya örneği almak için başvurduğu Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirmeye alındığını, ancak hemen ardından savcılığın kısıtlılık kararı aldığını söyledi.

Sakinci, kararın gerekçesinin de kendilerine tebliğ edilmediğini ifade ederek, Ankara Emniyeti’nde olduğu gibi savcılıkta da dijital materyallerin sayısının fazla olduğu ve incelenmesinin uzun süreceğinin belirtildiğini kaydetti.

“DOSYANIN DIŞINA ATILMIŞ OLACAĞIZ”

Dijital materyallerin çözümlerinin zaman içerisinde dosyaya ekleneceğini ve bunun için dosya örneğini talep ettiklerini dile getiren Sakinci, “Şu aşamada dosyaya yeni yeni veriler girecek ve biz buna vakıf olamayacağız. Verilerin dijital incelemeleri açısından, savunma açısından yeniden söz söyleme ve savunma hakkımız doğacak. Ama maalesef bunlar bizden habersiz bir şekilde ilerleyecek ve dosyanın bir tarafı olamayacağız, dosyanın dışına atılmış olacağız. Biz de kendi uzman görüşümüzü dosyaya sunmak, kendi incelememizi kendimiz yapmak istiyoruz. Ama iddianameye geçinceye kadarki süreçte, diğer benzer dosyalarda olan şey yaşanmış olacak” dedi.

NE OLMUŞTU?

Sibel Tekin, 16 Aralık Cuma günü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yaz saati uygulamasıyla ilgili kamera çekimi yaparken polis aracının da görüntülere girdiği gerekçesiyle ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Avukat Mehtap Sakinci, Tekin’in TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile aynı koğuşa konulduğunu söylemişti.

Tekin’in iki bilgisayarına, belgesel çalışmalarının olduğu çok sayıda hard disk ile kamera ve bazı kitaplarına el konulmuştu.

Belgesel Sinemacılar Birliği, Sibel Tekin’in serbest bırakılması için imza kampanyası başlatmıştı.