Belirli Bir Bakış jürisi açıklandı

Emrah Kolukısa

76. Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış (Un Certain Regard) bölümünün jürisine ABD’li oyuncu John C. Reilly başkanlık edecek. Cannes Film Festivali’nin en önemli yan bölümü olarak kabul edilen Belirli Bir Bakış (Un Certain Regard) bölümünde boy gösterecek sinemacılar filmlerini başkanlığını ABD’li oyuncu John C. Reilly’nin yapacağı jüriye beğendirmeye çalışacak.

1978'den beri düzenlenen Belirli Bir Bakış’ta bu yıl 20 film yarışacak.

Belirli Bir Bakış jürisinde John C. Reilly’nin yanı sıra Fransız yönetmen ve senarist Alice Winocour, Alman oyuncu Paula Beer, Kamboçya asıllı Fransız yönetmen ve yapımcı Davy Chou ile Belçikalı oyuncu Emilie Dequenne görev yapacak. Bilindiği üzere Belirli Bir Bakış daha çok sinemaya yeni anlatı biçimleri getiren genç ustaların filmlerinin kabul edildiği bir bölüm.

Geçen yıl Fransız sinemacılar Lise Akoka ve Roman Gueret’nin ilk filmleri “Les Pires”in ödüllendirildiği bölümde bu yıl 8’i ilk film olmak üzere toplam 20 film yer alacak. Emin Alper’in “Kurak Günler” filminin geçen yıl yarıştığı Belirli Bir Bakış’ta bu yıl açılış filmi Rodrigo Moreno imzalı “Los Delincuentes” adlı yapım olacak.

Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” adlı filminin Altın Palmiye için yarışacağı ve jüri başkanlığını geçen Altın Palmiye’yi alan Isveçli yönetmen Ruben Östlund’un yapacağı 76. Cannes Film Festivali 16-27 Mayıs arasında yapılacak.