Aralarında Hannover Belediye Başkanı Belit Onay’ın da yer aldığı 18 kişiyi ölümle tehdit eden 20 yaşındaki Lucas D.’ye 2 hafta 'kalıcı tutuklama' cezası verildi. Lucas D.’nin ayrıca sosyal uyum kursu ve sosyal danışmanlık seanslarına katılması zorunlu tutuldu.

Belit Onay’a tehdit davası: Sanığa 2 hafta mahkûmiyet ve seans zorunluluğu

Halit Yaşar DEMİRBAĞ / Hannover

Almanya’da aralarında Hannover Belediye Başkanı Belit Onay’ın da yer aldığı 18 kişiyi ölümle tehdit eden Lucas D.’nin yargılandığı dava sonuçlandı.

Hannover mahkemesinde görülen dava sonucunda 20 yaşındaki Lucas D.’nin halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği sabit bulundu.

Sanığın yaşı ve gerekli olgunluğa erişmediği gözetilerek çocuk suçları kapsamında görülen dava sonucunda, Lucas D.’ye 2 haftalık 'kalıcı tutuklama' cezası ve 6 haftalık bir sosyal uyum kursuna katılması ardından, sosyal danışmanlık seansları zorunluluğu getirildi.

Sanığın daha önce herhangi bir suç kaydı bulunmadığı ve radikal bir sağcı oluşum ile ilişkisinin tespit edilemediği belirtildi. Ayrıca sanığın ifadesinde de belirttiği üzere, tek derdinin popüler olmak olduğunu ve yaptığından pişmanlık duyduğunu beyan etmesi kararda etkili oldu.

NE OLMUŞTU?

Sanık Lucas D. Belediye Başkanı Belit Onay’a gönderdiği mektupta istifa etmediği taktirde, kendisine bombalı saldırıda bulunacağı tehdidinde bulunmuştu.

Gönderdiği diğer mektuplar içinse ifadesinde, kulağa yabancı gelen isimleri tercih ettiğini belirtmişti. Lucas D. geçtiğimiz yılın mayıs ayında tehdit mektuplarını göndermesinin ardından, sosyal medyada benzeri açıklamalarda bulunmuş, mektupları fark eden kız kardeşi tarafından ihbar edilmişti.