Yeni albümü “Zihnimin Odaları” ile dinleyiciyle buluşan Güler Özince, “Seni kimse keşfetmez dilerim şeklinde yüzlerce mesaj aldım bugüne kadar. Neyi kastettiğinizi ve iyi niyetinizi çok biliyorum ama, kimse saklanmak için müzik yapmaz” diyor.

Ben saklanmak için müzik yapmıyorum

Gizem ERTÜRK

“Merkür Retrosu”, “Öyle Olsa”, “Bulurum Yolunu” gibi şarkılarıyla geniş kitlelere ulaşan besteci ve söz yazarı Güler Özince, güncel olayları ve içsel durumlarını anlattığı Zihnimin Odaları adlı albümünü yayımladı. Albümdeki tüm parçaların söz ve müzikleri kendisine ait.

Her birimizin zihninin odalarına hapsolduğu pandemi sürecinde dünyanın etrafında renkli bir tur atmaya davet eden albüm; Bossa, Gipsy, Latin, Samba, Jazz, Hicaz gibi birbirinden farklı türleri ustalıklı bir araya getiriyor. Müzisyen İnce ile albümünü konuştuk.

■ Merhaba, öncelikle yeni albüm hayırlı olsun. Biraz geçmişten ve müzik yolculuğunuzdan söz eder misin?

Teşekkür ederim. 2000'lerin ortalarından bu yana müzik sektöründe yer aldığımı söyleyebilirim. Sadece yorumcu olarak değil, besteci olarak da dizi ve reklam müzikleri, tanıtım müzikleri gibi pek çok işte yer aldım. Ancak yorumculuk kariyerim adına istediğim, dilediğim gibi bir yolculuk yapma hikâyem, 2016'da gerçekleştirdiğimiz Sofar konseri ile başladı. Merkür Retrosu'nu ilk kez orada dinleyiciyle paylaşmıştım. 2017 baharında da ilk single olarak yayımlandı zaten. Sonra “Öyle Olsa”, “Bulurum Yolumu” derken, albüme kadar 6 single yayımlanmış oldu.

“Zihnimin Odaları”nı nasıl bir albüm olarak tanımlarsınız?

Güçlü olmayı, vazgeçmeyi de bilmeyi, kabullenmeyi ve umudu her koşulda korumanın önemini, ironik yollarla anlatan şarkılardan oluşan bir albüm olduğunu söyleyebilirim.

ben-saklanmak-icin-muzik-yapmiyorum-826952-1.

GÖRMEZDEN GELİYORLAR

Müzik sektörünün içinde bulunduğu durum da ortada… Hem kişisel olarak sürecin sizi nasıl etkilediğini hem de sektörün içinde bulunduğu zor duruma dair düşüncelerinizi almak isterim?

Sahneler bizlere gelir kaynağı olmaktan öte, ruhumuzu en çok beslediğimiz ön bahçelerimiz diyebilirim. Orası ıssız olduğunda, yerinizi korumanız kolay olmayabiliyor. Birçok sanatçının en büyük geliri dijiital dinlemeler, ama müzik sektörü sadece sahne üstünden ibaret değil, binlerce müzik emekçisi ve sahne çalışanı derinden yara aldı. Maalesef ki ülke yetkilileri de bu durumu görmezden gelmeye devam ediyorlar. Buna rağmen, bugünleri geride bıraktığımızda, çok daha kaliteli günler yaşayacağımıza inanıyorum. Müzik sektörü pandemide büyük zarar görse bile, müzik her zaman ruhsal besin kaynağımız olarak var olacaktır ve dilerim ki bunun da altından çok güçlü bir şekilde kalkacağız hep birlikte.

■ Dinleyicilere bir mesajınız var mı?

Sevdiğiniz sanatçıları ve sanat eserlerini, sevdiklerinizle paylaşın lütfen. Böylece hepimizin dünyası daha da anlamlı olacaktır. Seni kimse keşfetmez dilerim şeklinde yüzlerce mesaj aldım bugüne kadar. Neyi kastettiğinizi ve iyi niyetinizi çok biliyorum ama laf aramızda, kimse saklanmak için müzik yapmaz. Her sanatçının en büyük arzusudur, yaygın olarak dinlenilmek, geniş topluluklara ulaşabilmek. Üstelik ne zaman biteceğini bilmediğimiz bu pandemi sürecini yaşarken, sevdiğiniz sanatçıya yapabileceğiniz en büyük destek, onu köşe bucak saklamaktan geçmiyor ne yazık ki.
Bir sanatçının daha da popülerleşmesi, ne onun değerinden kaybettiriyor, ne de sizin müzikalitenizden. İşin özeti: Diğer insanlardan daha farklı olduğunuzu ortaya koymak için, daha farklı yollar denemelisiniz... Hepinizi çok seviyorum!

ben-saklanmak-icin-muzik-yapmiyorum-826951-1.

SOĞUTMA SAKIN KALBİNİ

■ Albümle dinleyiciye ulaştırmak istediğiniz en güçlü mesaj ne?

Sevdiğince kalsın dünyan, soğutma sakın kalbini!