Benzin fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 19 kuruş zam gelecek. Gelen zam eşel mobil sistem gereği pompa fiyatlarına yansımayacak.

Benzin fiyatlarına bir zam daha

Benzine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 19 kuruş zam gelecek. Eşel mobil sistemi gereği zam pompa fiyatlarına yansımayacak. Vazgeçilen ÖTV ise litre başına 1,40 TL'ye yükselecek.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; “Akaryakıt ürünlerinde ÖTV düzenlemesi 01/04/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 19 krş/lt fiyat artışı gerçekleşmiş olup, artış mevcut uygulama olan eşel mobil sistemi gereği ÖTV’den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır” bilgisini paylaştı.

Gelecek olan zamla birlikte akaryakıtta devletçe karşılanan ÖTV miktarı litre başına benzinde 1,40 TL, motorinde 0,90 TL otogazda ise 1 TL oldu.

AKARYAKITTA EŞEL MOBİL ETKİSİ NEDİR?

Akaryakıt fiyatlarının döviz kurundaki oynaklık nedeniyle çok sık değişimini önlemek amacıyla, akaryakıt fiyatlarındaki artışların özel tüketim vergisinden otomatik bir şekilde karşılanarak, akaryakıtın pompa fiyatının sabit kalmasını sağlamaya yönelik bir sistemdir. Örneğin benzin fiyatı 30 kuruş arttığında, benzindeki ÖTV 30 kuruş indirilmek suretiyle benzinin pompa fiyatı sabit tutulmaktadır.