Dün 7 kuruş zam yapılan benzinin litre fiyatına, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 25 kuruş indirim gelmesi bekleniyor.

Benzine indirim geliyor

Türkiye’de akaryakıt fiyatları belirlenirken Brent petrol, uluslar arası piyasalarda benzin ve motorinin ton fiyatı ve dolar kuru hareketleri dikkate alınıyor. Brent petrolde, düşüş devam ediyor. 30 doların altını gördü ve sonra bir miktar arttı. Halen, 30-31 dolar aralığında işlem görüyor.

Habertürk'ün haberine göre; Uluslararası piyasalarda benzin ve motorin fiyatları da geriledi. Benzinin tonu 289 dolardan 243 dolara indi. Motorinin tonu da 342 dolardan 309 dolara düştü.

GECE 7 KURUŞ ZAM YAPILDI

Benzinde, bu gece 25 kuruş indirim bekleniyor. Motorinde de (yukarı yönlü olağanüstü bir hareket olmazsa) çarşambayı Perşembe gününe bağlayan gece 25-26 kuruş indirim hesaplanıyor.

Halen, benzinin litresi, (illere göre küçük değişiklik gösterebilir) gece yapılan 7 kuruş zam sonrasında 5 TL 70 kuruşa çıktı, motorin 5 TL 75 kuruş. Benzin, aradaki farkı bu gece yapılacak indirim sonrasında daha da açacak.