Gezi Davası’nın tüm sanıklar hakkındaki beraat kararı ile sonuçlanmasının ardından sanıklar ve davayı izleyenler açıklamalarda bulundu. Ortak söz: Gezi’nin kirletilmesine izin vermedik

Beraatla sonuçlanan dava ardından: Gezi’nin kirletilmesine izin vermedik!

Üç kişi için ağırlaştırılmış müebbet, diğerleri için de 20 yıla kadar hapis istenen Gezi davasının altıncı duruşması bugün Silivri Kapalı Hapishanesi kampüsü içerisinde bulunan mahkeme salonunda görüldü.

Mahkeme heyeti tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi. Mahkeme, davanın tek tutuklu sanığı, Osman Kavala'nın da başka suçtan hükmü olmaması halinde beraat ve tahliyesine hükmetti. Yurt dışında bulunan sanıkların dosyaları ise ayrıldı.

Beraat kararı sonrası açıklama yapan Mücella Yapıcı, "Demek ki neymiş? Gezi yargılanamazmış. Gezi onurdur, gezi kirletilemez" açıklamasını yaptı.


Video Kaynak: Gazete Yolculuk

SOL PARTİ’Lİ ALPER TAŞ: GEZİ HEPİMİZİNDİ, BERABER SAHİP ÇIKTIK

Sol Parti'li Alper Taş duruşma sonrası kararı değerlendirdi.

Taş şu ifadeleri kullandı:

"Karar hepimiz açısından sevindirici oldu. Gerek yargılanan arkadaşların, gerekse sanık avukatlarının mahkeme süreci boyunca aldıkları tavır Gezi’yi ve değerlerini savunma noktasında çok olumlu bir tutum oldu. Gezi bir kez daha yargılanmaya çalışıldı ve bir kez daha boşa düşürüldü. Kamuoyunun da kararlılığı ve içerideki mücadele ile dışarıdaki mücadelenin ortak sonucu oldu. Gezi hepimizindi, hep beraber sahip çıktık. Bir kez daha Gezi’nin lekelenmesinin önüne geçtik. Gezi’nin yargılanmasına müsaade etmedik"

BİRGÜN İMTİYAZ SAHİBİ İBRAHİM AYDIN: DİRENİŞİ KABUL ETMEK ZORUNDA KALDILAR

BirGün imtiyaz sahibi İbrahim Aydın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Gezi Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde aklı ve vicdanı temsil ediyor. Bizler, her defasında Gezi’nin yargılanamayacağını dile getirdik. Daha önce FETÖ çevreleri yargılamaya kalktı, başarılı olamadı. Şimdi de iktidar başarılı olamadı. Mahkemenin vermiş olduğu bu karar bir kez daha Gezi’nin yargılanamayacağının göstergesidir. Öte yandan ülkenin her yanı adaletsizlikle dolu iken mahkemenin kararından bir ‘adalet’ çıkarmak doğru olmaz. Verilen karar, bu süreçteki direnişin kabul edilmek zorunda kalındığının göstergesidir, bu direnişin ürünüdür."

GÜLSÜM ELVAN: KAYBETTİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN UMUDU GERİ GELDİ

Gezi direnişi sırasında polis kurşunuyla ölen Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da Silivri'deydi. Gülsüm Elvan, "Çok mutluyum, umutluyum. Gezi yargılanamaz. Masumiyetti gezi. Biz devam edeceğiz mücadelemize. Bugün o kadar mutluyuz ki.... Kaybettiğimiz çocuklarımızın umudu geri geldi" diye konuştu.

beraatla-sonuclanan-dava-ardindan-gezi-nin-kirletilmesine-izin-vermedik-689892-1.
Fotoğraf: Esin İleri

İMAMOĞLU: DOĞASINI SAVUNAN HERKESE SELAM OLSUN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Gezi Davası'nda tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İmamoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Gezi Parkı ile ilgili davada herkese beraat çıkması çok sevindirici ve yargıya olan güvenin tazelendiği bir karar oldu. İstanbul'da yaşayan herkes adına bu şehrin tarihini, kültürünü, yeşilini, doğasını savunan herkese selam olsun."

MISRA SEL: SIRA ÇOCUKLARIMI YOK EDENLERİN CEZA ALACAKLARI DAVALARDA

Çorlu Tren Katliamı'nda oğlunu ve eşini kaybeden Mısra Sel, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bugün ne güzel bir haber geldi Silivri’den. Buram buram #adalet getirdi. Şaşırttı. Heyecanlandırdı. Umut verdi. Sırada çocuklarımızı yok edenlerin ceza alacakları davalarda." dedi

ATİLLA TAŞ: BEDAVADAN YATIRDINIZ

Şarkıcı Atilla Taş, "Bedavadan yatırdınız Osman Kavala’yı ve diğerlerini! Tıpkı bizim gibi allerjiniz olan adamlara yaptığınız gibi! Beraat kararları sevindirici ve adalet adına umut verici! Geçmiş olsun Osman abi! #GeziyiSavunuyoruz" dedi.

ŞEBNEM SÖNMEZ: BİZ GÜZEL ÇOCUKLARIZ

Tiyatromuzun usta isimlerinden Şebnem Sönmez, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Biz haklıyız derken biz haklıyız demek istemiştik. Bugün; uzun zamandır ilk kez haklılığımızla mutluyuz da! Çünkü #GeziYargılanamaz Çünkü #osmanKavala özgür Çünkü biz güzel çocuklarız" dedi.

ZÜLFÜ LİVANELİ: KATİLLERİNDEN HESAP SORANA KADAR BU DAVA KAPANMAYACAK

Zülfü Livaneli ise Twitter'dan yaptığı açıkalamada, "Suç yoktu, çok çektiler ama yine de yüreğimiz bayram yeri bugün" dedi. Ardından Gezi Direnişi'nden yaşamını yitirenlerin resmini paylaşan Livaneli, "#Gezi Onlar güneşi hiç görmeyecekler. Katillerinden hesap sorulana kadar bu dava kapanmayacak" ifadelerini kullandı

PINAR ÖĞÜN: 7 YIL AKIYOR GÖZLERİMDEN

Gezi davasında eşi Mehmet Ali Alabora ile yargılanan oyuncu Pınar Öğün, mahkemenin kararından sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “7 y��l akıyor gözlerimden… Durmuyor. Geçmiş olsun diyen, içinden geçiren herkese sarılıyorum” dedi

KATİ PİRİ: TÜRKİYE’DEN UZUN ZAMANDIR GELEN EN İYİ HABER

Avrupa Parlamentosu vekili, eski Türkiye raportörü Kati Piri sosyal medyadan şu mesajı paylaştı: “Türkiye’den uzun zamandır gelen en iyi haber! Osman Kavala aklandı ve yargıç tahliyesine karar verdi.”

CARL BILDT: ZAMANI ÇOKTAN GELMİŞTİ

İsveç’in eski başbakanı ve Avrupa Dış İlişkiler Konseyi’nin eş başkanı Carl Bildt Twitter hesabından “Bugün Türkiye’den iyi haberler geldi. Zamanı çoktan gelmişti” mesajını paylaştı.

GENCO ERKAL: NASRETTİN HOCA MİSALİ...

Usta tiyatrocu Genco Erkal, Twitter hesabından "Nasrettin Hoca’nın eşeği misali, önce suçsuz yere içeri attılar, şimdi beraat ettiler diye seviniyoruz" paylaşımında bulundu.