Beraberlik yakıştı!

Spor basınının stajyer muamelesi yaptığı Riekerink yönetiminde takım organizasyonu açısından üzerine koyarak ilerleyen Galatasaray, Vodafone Arena’daki tarihi derbiye biri Beşiktaş’a karşı Super Kupa finali olmak üzere son 9 resmi maçını kaybetmeyerek çıkıyordu. Maç öncesi Galatasaray’ın değil de Beşiktaş’ın sahaya nasıl bir 11 ile çıkacağı merak ediliyordu. Zaten Hollandalı teknik adamın başladığı değil de maçları bitirdiği 11 spor programlarına malzeme oluyordu. Sahadaki takımlar denk gözükse de takımlar arası farkı yedek kulübeleri gösteriyordu. Ancak Avrupa kulvarının kapalı olduğu bir sezonda ekonomik koşullar da göz önüne alındığında Galatasaray’ın kadro mühendisliğini hatalı yaptığını söylemek acımasız bir eleştiri olacaktır.

Maçın henüz başında öne geçen Galatasaray, ilk yarı boyunca futbolun doğrularını yapan taraftı. Beşiktaş’a karşı yeni stadında 1-0 öne geçtikten sonra nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynayan Sarı Kırmızılı futbolcular, topun kontrolünü ev sahibine bırakmış gibi görünseler de aslolanın topla oynama kalitesi olduğunun bilincindeydiler. İkinci golü getiren ise organize bir kontra atak ya da duran top değildi. Maçın yıldızı Bruma adeta şapkasından tavşan çıkararak Beşiktaş savunmasını ve kaleci Fabri’yi çaresiz bırakıyordu.

Şenol Güneş maçın ikinci yarısına iki oyuncu birden değiştirerek başlamıştı. Galatasaray’ın ikinci devre bir taraftan ev sahibinin baskısına direnirken bir yandan da kontra ataklara çıkarak hem savunmasına nefes aldırması hem de rakip savunmacılara kontrolsüz şekilde hücumlara katılmaları durumunda cezayı keseceklerinin sinyalini vermesi gerekiyordu. İlk yarının ortalarına kadar da bunu başardılar. Galatasaray tam Beşiktaş’ın baskısını kırmış gözükürken farkı bire indiren gol geldi. Galatasaray, köşe atışında adam paylaşımını doğru yapamayınca bomboş kalan Marcelo Muslera’yı çaresiz bırakan kafa vuruşunu yapmıştı. Hamle yapmakta geciktiği için eleştirilen Riekerink tam Cavanda ile Josue’yi oyuna alacakken değişiklikleri rakibin köşe atışından sonraya ertelemesi ve değişiklikler yapılamadan beraberlik sayısının gelmesine futbolun cilvesi diyoruz. Kalan dakikalarda artan Beşiktaş baskısına direnen Galatasaray, son dakikalarda hem galibiyeti hem de mağlubiyeti kaçırdı. Bitiş düdüğü çaldığında hem Galatasaray rakibine yenilenen stadyumunda ilk çelme takan takım olduğu için hem de Beşiktaş 2-0 dan geri dönmeyi başardığı için sonuçtan memnundu. 5 yıl aradan sonra deplasman yasağının kalktığı maça da beraberlik yakışırdı...