Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı olan damadı Berat Albayrak katıldığı programda gündeme dair açıklamalar yaptı. Albayrak, önümüzdeki birkaç ayda enflasyonda keskin bir düşüş yaşanacağını ileri sürdü. Albayrak, “Türkiye önemli bir sınavdan geçti. Eylül ayında faizlerin yüzde 40’a çıktığı bir dönemde Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile daha istikrarlı bir sürece girmeye başladık. Faizler hâlâ yüksek, […]

Berat Albayrak: Enflasyonda birkaç aya keskin düşüş yaşayacağız

Tayyip Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı olan damadı Berat Albayrak katıldığı programda gündeme dair açıklamalar yaptı. Albayrak, önümüzdeki birkaç ayda enflasyonda keskin bir düşüş yaşanacağını ileri sürdü.

Albayrak, “Türkiye önemli bir sınavdan geçti. Eylül ayında faizlerin yüzde 40’a çıktığı bir dönemde Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile daha istikrarlı bir sürece girmeye başladık. Faizler hâlâ yüksek, düşmeye devam edecek. Özellikle birkaç ayda keskin bir düşüş yaşayacağımız çok daha güçlü bir dengelenme sürecini ortaya koyacak,” iddialarını dile getirdi.

Türkiye’nin cari dengede sıfıra yaklaştığını belirten Albayrak “Tünelin ucundaki ışık daha da görünür hâlde,” diye konuştu. Albayrak “2019’da enflasyon başta olmak üzere, dünyayı ilgilendiren bir travmatik olay yaşamadığımız sürece, etkili ve dengeli bir noktaya ulaşacak” dedi.

Albayrak, “2018 Temmuz- Ağustos’ta yeni sistemle yeni ekonomik model lanse ettik. Türkiye çok tarihi bir dönemden geçiyor. 2013’ten itibaren baktığımızda Türkiye müthiş bir meydan okuma ile karşı karşıya. 12 bin dolar kişi başı geliri aştığı, mayısı takip eden süreçte entresan döneme girdi,” ifadelerini kullandı.