Berat Albayrak’ın deprem etkisi yaratan istifası ardından hiçbir yorumda bulunmayan tek parti MHP. Oysa Devlet Bahçeli, daha birkaç ay öncesinde, “Çok başarılı bulduğumuz Sayın Berat Albayrak’a verip veriştiriyorlar” diyerek Albayrak’ı eleştirenleri hedef almıştı.

Berat Albayrak’ı ‘çok başarılı bulan’ MHP, istifanın ardından iki gündür suskun

HABER MERKEZİ

Cumhur İttifakı’nda AKP’nin ortağı olan MHP, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası ardından iki gündür suskun. Bahçeli, daha önce Albayrak’a yönelen eleştirilere karşılık, “Çok başarılı bulduğumuz Sayın Berat Albayrak’a verip veriştiriyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Kamuoyunu tatmin etmese de AKP’den gelen açıklamaların yanında muhalefet partilerinin tümü, konuya değinen açıklamalar yaptı ve yapmaya devam ediyor. MHP ise istifa depreminin ikinci gününde konuya dair herhangi bir yorum yapmayan tek parti konumunda.

Geçen Mayıs ayında koronavirüs tedbirleri nedeniyle ekonomide yaşanan sıkışma, eleştiri oklarının iktidara ve özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yönelmesine neden olmuştu. O dönem iktidar kanadı Albayrak’ı savunurken bir destek de MHP cephesinden gelmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Albayrak hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

Çok başarılı bulduğumuz Sayın Berat Albayrak’a verip veriştiriyorlar! İnsanda biraz edep olur, biraz erdem olur, Kemal Derviş’in yardakçıları, devşirilmiş ucubeler Türk milletini kandıramazlar. Hep aynı terane! Hep aynı masal! Kasamız boşalmış; başka, IMF’ye gidilecekmiş; Ekonomi çok kötü yönetiliyormuş! Türkiye fırtınaya karşı bütün imkan ve iradesiyle direniyor.

Hiç kimse çöküşü heves etmesin, çünkü kursaklarında kalacaktır. Ekonomik kriz-sosyal çalkantı-siyasal bunalım-darbe mekaniği Türk milletinin ve Cumhur İttifakı’nın kutlu varlığıyla altüst edilmiş, oyun bozulmuştur.

ALBAYRAK’TAN YANIT

Bu açıklamaya karşılık Albayrak da Bahçeli’yi telefonla arayarak destek açıklamasından dolayı teşekkür etmişti. Görüşmede Albayrak’ın, Bahçeli’ye, verdikleri desteğin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ettiği ve gündemdeki konularla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu öğrenilmişti.

Görüşmenin ardından Twitter’dan da paylaşım yapan Albayrak, şunları yazmıştı:

Tüm gayreti ile Büyük ve Güçlü Türkiye idealini sahiplenen, siyasette gayesi millet olan sizlerin ekonomideki mücadelemize verdiği destek bizler için tarifsizdir. Bu destek ile aşamayacağımız badire yoktur. Size ve şahsınızda MHP ailesine şükranlarımı sunarım.

BAKANLARDAN ALBAYRAK’A DESTEK KAMPANYASI YAPILMIŞTI

Geçen Ağustos ayında da Albayrak’ın eleştirilerin hedefi olması ardından kabine üyeleri Albayrak’a destek kampanyası başlatmıştı.

Dolar kurunun yükselişi ardından Albayrak’a yönelen eleştirilere karşılık kabine üyeleri #BeratAlbayrakınYanındayız etiketiyle sosyal medyadan mesajlar paylaşmıştı.

Ancak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy aynı gün başlatılan #TürkiyeyeGüveniyorum etiketine destek mesajı atarken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise bu etikete destek mesajı atmamıştı.

İki isim, Albayrak’a destek mesajı paylaşmadan ekonomiye dair şu tweetleri atmıştı: