Berat Albayrak’ın maillerini haber yapan gazeteciler hakim karşısına çıktı

Red Hack’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde sızdırdığı Berat Albayrak’a ait e-postaları haber yapan gazeteciler hakim karşısına çıktı.

Gazeteci Tunca Öğreten, Mahir Kanaat, Derya Okatan, Ömer Çelik, Eray Sargın ve Metin Yoksu'nun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait, Redhack'in sızdırdığı mailleri haberleştirdikleri için “örgüt üyeliği”, "örgüt propagandası”, “bilişim sistemini engelleme” ve “verileri yok etme” iddiasıyla yargılandıkları davanın 8. duruşması İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmayı Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve çok sayıda gazeteci takip etti.

Evrensel'in haberine göre; Tunca Öğreten savunmasında 3 yıldır süren bir mağduriyet yaşadıklarını belirtti ve "Bir haberim nedeniyle evim basıldı ve tutuklandım" diye söze başladı.

Soruşturma boyunca kendisine örgüt arandığını vurgulayan Öğreten, “3 yıldır devlet sırlarını ifşa etmekten yargılanıyorum. Yaptığım haberin devlet sırrıyla alakası bulunmuyor” diye konuştu.

Mahir Kanat ve Eray Sargı'nın alınan savunmalarının ardından mahkeme heyeti, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat, Derya Okatan, Ömer Çelik, Eray Sargın ve Metin Yoksu'nun yurt dışına çıkış yasağıyla adli kontrol tedbirinin aynen devamına, bilirkişi raporunun sanıklara sunulmasına ve imajı alınan ve suç unsuru bulunmayan dijital materyallerin iadesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 6 Şubat 2020’de görülecek.