Erken seçim iddialarına ilişkin konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Hükümetin gündeminde böyle bir şey yok. Ben de kulağımla bu yönde herhangi bir söz duymuş değilim” dedi.

Berat Albayrak'tan erken seçim açıklaması: Hükümetin gündeminde yok

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019 Değerlendirme Toplantısı'nda akademisyen ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

2019'un enflasyonun dizginlenmesi ve müdahalenin zamanlaması açısından kritik bir dönem olduğunu söyleyen Albayrak, "2019 şu açıdan da zor bir yıl oldu; biliyorsunuz 2014-2019 döneminde Türkiye'de 8 seçim oldu. Seçim ikliminin ve atmosferinin oluşturduğu ekonomik anlamda bakıldığında, zamların ertelendiği ve birçoğunun 2019'a kaldığı bir yıl oldu. Zor bir 2019'u Türkiye tüm paydaşlarının güçlü desteği ve refleksi ile 2019 için YEP'de koyduğumuz yüzde 15,9 enflasyon hedefinin altında kapattı" dedi.

Enflasyonun 2020 ve sonrası açısından da kendileri için en önemli çıpa olmaya devam edeceğini belirten Albayrak, "Gayrisafi yurt içi hasıla artışı açısından baktığımızda ise 2019'u tarihe geçecek bir yumuşak inişle, inşallah pozitif bir büyüme ile geride bırakacağız. Benzer iç ve dış kriz, şok, saldırı atak... Ne dersek diyelim. Türkiye, 2001 ve 2009'a kıyasla hakikaten çok başarılı bir şekilde bertaraf etmiş oldu" ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

2020’de erken seçim söylentileri ile ilgili yöneltilen bir soru üzerine Albayrak, “Türkiye son beş yılda 8 seçim geçirdi, bir de darbe girişimi yaşadı. Ülkemiz seçim yorgunu, insanlar da bıkmış durumda. Seçim söylemleri kişisel hırs ve hevesten kaynaklanıyorsa bunlar iyi niyetli değil. Hükümetin gündeminde böyle bir şey yok. Ben de kulağımla bu yönde herhangi bir söz duymuş değilim” dedi.

(AA)