Soru önergelerine çoğunlukla hatalı internet sitesi adresleriyle yanıt veren Bakan Albayrak bu kez CHP’li Tanrıkulu’nun soru önergesine sormadığı sorunun yanıtını verdi

Berat Albayrak yanıt  vermemekte ısrarcı

Hüseyin Şimşek

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle birlikte milletvekillerinin elinde kalan tek denetleme mekanizması olan yazılı soru önergelerine çoğunlukla "link" göndererek yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tepki çeken bir yanıta daha imza attı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı personelinin çocuklarını gönderebileceği kreşlere yönelik yeni projeler olup olmadığını, kreş imkanının olmadığı yerde ise bakanlık personeline maddi yardımın yapılma durumunu sordu. Albayrak, Tanrıkulu'na gönderdiği ilk yanıtta bir internet sitesi adresini paylaştı ancak bu adreste Tanrıkulu'nun sorularının yanıtı yer almadı. Bunun üzerine Tanrıkulu bir önerge daha hazırladı ve "İnternet linki göndererek verilen yanıt ile tarafıma somut ve doğru bilgi verilmekten kaçınıldı" dedi, aynı soruları tekrar sordu.

Bakan Albayrak, Sezgin Tanrıkulu'na bu kez de tek cümlelik yanıt verdi. Albayrak, yeni kreş projesi ve ödenek durumuna ilişkin soruya, "Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlarda Bakanlığımız personeline kreş hizmeti verilmektedir" ifadelerini kullandı.

***


‘Damat demek suç olmuş’

“Benim bu hayatta onur duyduğum ünvan Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olmak” diyen Bakan Albayrak’a “damat” dediği için Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi, avukat Ali Rıza Dizdar hakkında hakaret suçundan soruşturma başlatıldı.

Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi, avukat Ali Rıza Dizdar’a, Göztepe-Beşiktaş maçının ardından yaptığı konuşmadaki “damat” sözü nedeniyle “hakaret” suçlamasıyla soruşturma açıldı. Bianet’te yer alan habere göre, Dizdar savcılıkta soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde, şikayetçi konumundaki Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın adının veya unvanının konuşmasında geçmediğini, “sadece damat dediğini” söyledi. Dizdar’ın avukatı Efkan Bolaç da soruşturmayı, “Damat demek de suç olmuş” diye değerlendirdi.