Berfin’in hayatını çaldı 5 yıl cezaevinde kalacak

Haber Merkezi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 20 yaşındaki Berfin Özek'e asit türü sıvı atarak yüzünün bir bölümünün yanmasına, sağ gözünü de kaybetmesine neden olan Casim Ozan Çeltik, 'kasten yaralama' suçundan 12 yıl 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık Çeltik, tutuklu bulunduğu Osmaniye 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS aracılığıyla katıldı. Mağdur Özek, annesi Zeynep, babası Yaşar ve ağabeyi Barış Özek, tarafların avukatları ile CHP Milletvekili Suzan Şahin ve bazı kadın platformu temsilcileri de duruşmada hazır bulundu. Söz verilen mağdur Berfin Özek, gözyaşı dökerek olayı tekrar anlattı:"En ağır cezayı almasını, bizim çektiğimiz acıları çekmesini istiyorum.” Berfin'in avukatı Mehtap Sert de sanığın eylemi planlandığını söyledi. Mahkeme heyeti, sanığı "kasten yaralama suçundan" 12 yıl 18 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme çıkışında açıklama yapan Berfin Özek, verilen cezanın çektiği acıların karşılığı olmadığını söyledi: "Beklediğimiz bir karar değil. Çektiğimiz acıların karşılığı bu değil. Sanığın cezaevinde çıkma ihmali var. Biz bu korkuyla nasıl yaşayacağız?” Özek'in avukatları da karara itiraz edeceklerini söyledi.
Karara ilişkin BirGün’e konuşan Özek’in avukatlarından Mehtap Sert, şöyle dedi: “Cezanın yatarı 9 yıl. Bunun 5 yılı açık kapalı cezaevi, 4 yılı ise adli kontrol… Verilen ceza hukuki değil. Yüzüne attığı asit asfaltı bile eritmiş, bunun öldürebileceğini düşünülmemesi hayatın olağan akışına aykırı. Karar hukuki de vicdani de değil. Berfin’in çektiği acıyı mahkemenin görmemesini anlamıyoruz. Üstelik bu acılar devam edecek, o yüzden vicdani bulmuyorum.”

Ne olmuştu?

İskenderun’da 15 Ocak’ta Berfin Özek’in yolu, ayrıldığı erkek olan Casim Ozan Çeltik tarafından kesilmişti. Çeltik, Özek’in yüzüne asit atıp, kaçmıştı. Yüzünde yanıklar oluşan Berfin Özek, uzun tedavi görmüş ancak yüzünde yanık izleri kalmıştı. Özek, sağ gözünü de kaybetmişti.