Üç yıl önce sevgilisi olan erkek tarafından tabancayla katledilen Berfin Yıldız'ın katilinin daha önce ertelenen duruşması yarın (16 Eylül Pazartesi)  Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edecek.

Berfin Yıldız'ı katleden erkek yarın hakim karşısına çıkıyor!

Bolu'da Gerede Meslek Yüksek Okulunda öğrenim gören sevgilisi Berfin Yıldız'ı tabancayla öldürmek suçundan Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Cihat Kaycı davasının görülmesine yarın (16 Eylül Pazartesi) Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

Gerede’de 2016 yılının Aralık ayında eski kız arkadaşını evinden zorla çıkardıktan sonra silahla başından vurarak öldüren Cahit Kaycı Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkmıştı. 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar davasında, Cumhuriyet savcısı mütalaasında Kaycı hakkında 'tasarlayarak öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile diğer suçlarla ilgili ise 25 yıl hapis cezası istenmişti. Tarafların anlaşmak üzere olması ve sanık yakınlarının müvekkil yakınlarına tazminat ödemesi söz konusu olduğundan şikâyetlerini de geri çekebilecekleri gerekçesiyle dava 16 Eylül Pazartesi saat 15.00’ a ertelenmişti.

DAVA GEÇMİŞİ

5 Eylül 2019'da Bolu'nun Gerede ilçesinde, 10 Aralık 2016'da üniversite öğrencisi Berfin Yıldız'ı öldürdüğü ve ev arkadaşını yaraladığı gerekçesiyle Cihat Kaycı'nın yargılanmasına devam edildi.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Kaycı ve tarafların avukatları ile Kaycı'nın ailesi katıldı.

Cumhuriyet savcısı, daha önce mahkemeye sunduğu esasa ilişkin mütalaasını tekrar ederek, sanığın, "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "öldürmeye teşebbüs"ten 9 yıldan 15 yıla, "gece vakti konut dokunulmazlığının ihlali" suçundan 1 yıldan 3 yıla, "kişiyi hürriyetten yoksun kılma"dan ise 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Kararı açıklamayacağını bildiren mahkeme heyeti, Berfin Yıldız'ın ailesinin avukatı Ömer Yasa'ya söz verdi.

Yasa, her ne kadar dosya karar aşamasına gelmiş olsa da sanık ailesi ile müvekkilleri arasındaki görüşmenin sürdüğünü, görüşme sonucu müvekkillerinin şikayetlerinden vazgeçme durumunun söz konusu olabileceğini belirtti.

Berfin Yıldız'ın babası Ünsal Yıldız'ın kanser hastası olduğu için hastanede yattığını anlatan Yasa, "Müvekkilimin rahatsızlığı nedeniyle sanığın yakınları tarafından manevi tatmin oluşturacak bir tazminatın ödenmesi söz konusudur. Bu kapsamda müvekkilimin şikayetinden vazgeçmesi söz konusu olabilecektir. Bu kapsamda karar için görüşmenin sonuçlanmasına kadar süre talep ediyoruz." diye konuştu.

Cihat Kaycı'nın avukatı da şikayetçi tarafın ifadelerine katıldıklarını belirterek, aileler arasındaki görüşmenin sonuçlanmasına kadar mahkemeden süre talep ettiklerini söyledi.

Tarafların taleplerini kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Eylül'e erteledi.

NE OLMUŞTU?
10 Aralık 2016 yılında Cihat Kaycı isimli erkek, 1 Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi Berfin Yıldız (18) ile Dayıoğlu Mahallesi'ndeki öğrenci evinde tartışmış, genç kızın arkadaşı A.B'yi elinden tabancayla yaralayan Kaycı, daha sonra Yıldız'ı evin yakınında bulunan Karapınar mevkisindeki ağaçlık alana götürüp, başına ateş ederek öldürmüştü.