AKP’li Bergama Belediyesi’nde ‘mobbing’e maruz kaldığını öne süren Aydın İleri, bu sefer de İnsan Kaynakları Müdürü Şeref Topal tarafından fiziksel saldırıya uğradığını iddia etti

Bergama Belediyesi'nde mobbinge uğrayan Aydın İleri'ye İnsan Kaynakları Müdürü tarafından fiziksel saldırı


AYCAN KARADAĞ

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den AKP’ye geçen Bergama Belediyesi’nde yaşanan skandallar devam ediyor. Bergama Araştırmaları Kütüphanesi’nde görev yapan Aydın İleri’nin 23 Haziran’da gerçekleştirilen tekrar seçimlerinin hemen ertesi günü görev yeri değiştirildi.

İleri yaptığı açıklamada İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nu desteklediği için ‘mobbing’ uygulandığı ve bir depoda görevlendirildiği iddia edildi. Yaşanan gelişmelerin ardından İleri, bugün İnsan Kaynakları Müdürü Şeref Topal tarafından fiziksel saldırıya uğradığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“PARMAĞINI AĞZIMA SOKTU”

Konu hakkında BirGün’e konuşan Aydın İleri, şunları dile getirdi:

“İnsan Kaynakları Müdürü Şeref Topal, yaşanan olaylar sonrası sürekli beni takip ediyordu. Dinleme saatinde dinleme yerine çıktığım zaman yanıma gelip, ‘Niye yerinde durmuyorsun. Yerine in ve sana tebligat yapacağım’ dedi. Yanında belediyenin avukatı Alperen Şen de vardı. Ardından Şeref Topal bana, ‘Sağa sola haber yapacağına, iş yap. Arşivi aç’ dedi. Arşivi açtım sonrasında. Bana arşivciliği öğretmeye kalktı. Zaten birim sorumluları olamadan o arşivlere dokunamam. Bunu o da biliyor. Ben de bana yazılı tebligat yapın dedim. Daha önce de dilekçelerimde iş planımı yazın diye söylemiştim. Ardından tartıştık. Üzerime hamle yaptı. Elini suratıma vurdu. Parmağını ağzıma soktu. Adam zaten benim iki katım boyunda. Üzerime abandı. Ben de bağırdım. Burası belediye. Bana şiddet uygulayamazsınız diye. Ardından ben de Cumhuriyet Savcılığı’na gelerek şikâyetçi oldum. Hakkımı arıyorum.”