Tüm Bel Sen İzmir 2 No'lu Şube, Bergama Belediyesi’nin Covid-19 salgınına karşı çalışanları için hiçbir önlem almadığını ve insanların daha çok fiziksel temasta bulundukları bir ortam yaratıldığını açıkladı.

"Bergama Belediyesi salgına karşı önlem almıyor"

BirGün/EGE

Bergama Belediyesi’nin herhangi bir şekilde dönüşümlü çalışmaya gitmeden ve iş kapasitesini azaltmadan çalışma saatlerini kısaltılarak, salgını hiçe sayar bir şekilde insan yoğunluğunu artırdığı açıklandı.

Tüm Bel Sen İzmir 2 No'lu Şube tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelgeyi yok sayarak, mesai saati güncellemesini, sadece Bergama Belediyesi Ana Hizmet Binası kapsamında uygulamaya koyduğunu dile getirdi.

Yapılan açıklamada, “Normal çalışma sürecinde sahada çalışan ve pandemi döneminde sahada çalışmaya devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü Şantiye Şefliği, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü çalışanları için öncelikli tedbirler alınmalı ve çalışma şartları gereği çalışanlara pozitif ayrıcalıklar sağlanması gerekirken, bu birimler mesai saati güncellemesinin dışında tutulmuştur” denildi.

ÇALIŞANLARIN VE HALKIN SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATILDI

AKP’li Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun hatalarına yenilerini eklemeye devam ettiği belirtilen açıklamada, “Belediye ana hizmet binası depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 15 Ocak 2021 tarihinde tahliye edilmeye başlandı. Ana binada bulunan Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan personel, aynı müdürlüğün bünyesinde yer alan Fen İşleri Bayındırlık Şantiyesin olduğu yere taşınmıştır. Taşınma sonrası, Fen işleri Müdürlüğü, şantiye çalışanlarıyla Belediye ana binasında çalışan Fen İşleri müdürlüğü personeli, aynı mekanda buluşmuş oldular. Mekansal buluşma da ne yazık ki çalışanlar arasında bir eşitlik sağlamamıştır. Aynı ortamda iki ayrı mesai saati uygulanmaktadır. Çalışanlar arasında çalışma barışına zarar veren bu durum, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü gibi diğer dış birimlerde de uygulanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada son olarak şunlar vurgulandı: “Bergama Belediye yönetimi, Covid-19 pandemi sürecini başarısız bir şekilde yöneterek, başta çalışanları olmak üzere halkın sağlığını tehlikeye atmıştır. Belediye yönetimini, bugüne kadar yaptığı hatalarını, eksikliklerini bir an önce gidererek, salgınla ilgili gerekli önlemleri almaya, çalışma saatlerini, yazılan genelgeye uygun olarak tüm çalışanlarına eşit bir şekilde uygulamaya, sahada çalışmak zorunda olan birim ve çalışanların sağlık önlemleri açısından daha yapıcı ve pozitif ayrıcalıklar sağlamaya davet ediyoruz.”