AKP’li Bergama Belediyesi’nin işten çıkardığı 3 kadın işçinin haklarını aramak için sürdürdükleri eyleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeye gelecek olması ve güvenlik önlemleri nedeniyle bir hafta yasaklama getirildi

Bergama’da direnen 3 kadına Erdoğan yasağı

AYCAN KARADAĞ

Bergama’nın AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun işten çıkardığı 3 kadın işçinin mesai saatleri içinde belediye önünde üzerlerinde ‘işimi istiyorum’ yazılı yeleklerle hak aramak için yaptıkları eyleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeye gelmesi ve güvenlik önlemleri gerekçe gösterilerek bir hafta yasaklama getirildi.

Yasaklama ile ilgili tebliğ edilen dilekçe, 5442 sayılı il idaresi kanununun 32/ç maddesine dayandırıldı ve genel asayişin korunması, genel trafik ve yolcu güvenliğinin sağlanması, 22 Şubat Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeyi ziyaret edecek olması, ilçe genelinde aldırılan üst seviyedeki emniyet tedbirlerinin aksatılmaması gibi gerekçeler gösterildi. Tebliğ edilen dilekçede ayrıca; yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant ve çadır kurma, bildiri dağıtma v.b gibi her türlü eylem ve etkinliklerin Jandarma sorumluluk bölgesi dahil ilçe genelinde 21 Şubat Cuma günü saat 17.30 itibarıyla bir hafta yasaklama getirildiği belirtildi.

TAYYİP ERDOĞAN’IN HER GELİŞİ İZMİR’DE TOPLUMSAL DÜZENİN BOZULMASINA NEDEN OLUYOR

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, kararla ilgili BirGün’e yaptığı açıklamada, “Emeğe, üretmeye, özgürlüklere saygısı olmayan, mağdur edilenlere daima kulak tıkayıp mağdur edenden yana tavır alan birinden emekçi kadınların ekmek kavgasına duyarlık beklemek safdillik olur. Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e her gelişi zaten İzmir’de toplumsal düzenin bozulmasına neden oluyor. Her yerde daima halktan kopuk koruma ordularıyla gezen Erdoğan için İzmir’de havaalanı otoparklarından bile araçları toplatan, trafiği alt üst eden insanların günlük yaşamını kâbusa çeviren önlemler alınıyor. Bu önlemler kapsamında AKP iktidarının emek karşıtı politikalarıyla mağdur edilenlerin direniş hakkını engellemek Erdoğan’ın topluma, toplumsal yaşama, hak ve özgürlüklere bakışıyla paralel” şeklinde konuştu.

KARAR KEYFİDİR

Eski CHP İzmir Milletvekilli Musa Çamise, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Bergama otoyolunun açılışı nedeniyle İzmir’e gelecek. Bir süre önce Bergama Belediye Başkanı, düşünce ve sendika tercihlerinden dolayı 3 kadın arkadaşımızı işten attı. Bu 3 kadın arkadaşımız, belediyenin önünde hak mücadelesi yapıyor. Bizler de kendilerine destek veriyoruz. Kaymakamlık, Cumhurbaşkanının ziyaretinden dolayı anayasal hak olan oturma eylemini yasaklıyor. Bu yasaklama demokratik ülkelerde asla kabul edilemez. Kaymakamın yaptığı keyfi, iktidara yaranmak için yapılmıştır. Bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.