Bergama'da, Ensar Vakfı tarafından imam hatip liseleri ve ortaokullarında motivasyon eğitim semineri verilmesine tepki gösterildi

Bergama’da Ensar Vakfı’nın motivasyon seminerlerine tepki

AYCAN KARADAĞ

İzmir Valiliği, Ensar Vakfı İzmir Şubesi’nin ‘Değerler Eğitimi’ faaliyetleri kapsamında ‘Geleceğine Yön Ver(Motivasyon)’ konulu seminer verilmesiyle ilgili talebini onaylayarak, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konuyla ilgili “olur” yazısını gönderdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise Bergama’da bulunan tüm okullarda bu uygulamaya izin vermesi sonrası tepkiler yükseldi.

Konu hakkında basın açıklaması yapan Bergama Demokrasi Platformu, “Bu izinleri verenler yargı kararlarını hiçe saymaktadırlar. Yargı kararına rağmen okullarımızı vakıf, cemaat çitliğine çevirenler hakkında buradan suç duyurusunda bulunuyoruz. Bilimsel, laik, eşit, parasız ve kamusal eğitime aykırı uygulamalar son bulmalıdır. Eğitimi cemaat ve tarikatlara devreden protokoller derhal iptal edilmelidir” denildi.

MİLLİ EĞİTİM TEMEL YASASINA AYKIRI

Bergama Demokrasi Platformu Sözcüsü Fikret Ali Parlas, MEB ile Ensar Vakfı arasında yapılan çeşitli eğitim, seminer ve sosyal etkinlikler düzenlenmesi ile ilgili işbirliği protokolünün Milli Eğitim Temel Yasası’na aykırı olduğu ifade etti. Parlas, “MEB, çocuk istismarları haberleriyle gündeme gelen Ensar Vakfı ile 2017’de imzaladığı işbirliği protokolünün yürütmeyi durdurma kararına karşı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na itiraz etti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Bakanlığın itirazını yerinde bulmadı ve Danıştay 8. Dairesi’nce verilen yürütmeyi durdurma kararını örgün eğitim kurumları açısından kabul etti. Böylece, Ensar Vakfı ile yapılan protokolün, okulöncesi, ilköğretim, ortaöğretim kurumlarında uygulanmasının durdurulması gerektiği bir kez daha yargı tarafından karara bağlanmış oldu. Ayrıca Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, kurucuları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsmail Kahraman, Abdülkadir Aksu, Ali Coşkun, Zeki Ergezen ve Cemil Çiçek gibi siyasetçilerin olduğu Birlik Vakfı ile 27 Temmuz 2017 tarihinde imzalanan protokolü de iptal etti” diye konuşu.

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZ BU EĞİTİMİ VEREBİLİRLER

İzmir Valiliği’nden İmam Hatip Lise ve Ortaokullarında Seminer vermek için izin alan Ensar Vakfı’na Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm okulların kapısını açtığını ifade eden Parlas, “Bergama’da 102 Okul Müdürü ve 1216 Öğretmen vardır. 1318 kişi içerisinde değerler eğitimi verebilecek kimse yok mudur? Ya da İzmir Valiliği, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri öğretmenlere güvenmemekte midir? Çocuklarımızı vakıf, cemaat ve tarikatçıların insafına terk etmek yerine eğer değerler eğitimi vermek gerekiyorsa Felsefe öğretmenleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, Rehber öğretmenler ve hatta tüm öğretmenlerimiz bu eğitimi verebilirler” şeklinde konuştu.

PROTOKOLLER DERHAL İPTAL EDİLMELİ

Son olarak Parlas şunları ifade etti: “Bu ülke FETÖ nedeniyle büyük acılar yaşamışken yeni cemaat ve tarikatların okullarda yuvalanmasına fırsat vererek FETÖ yerine METÖ, ETÖ gibi başka yapılanmalarına karşı duracağız. Bu izinleri verenler yargı kararlarını hiçe saymaktadırlar. Yargı kararına rağmen okullarımızı vakıf, cemaat çitliğine çevirenler hakkında buradan suç duyurusunda bulunuyoruz. Bilimsel, laik, eşit, parasız ve kamusal eğitime aykırı uygulamalar son bulmalıdır. Eğitimi cemaat ve tarikatlara devreden protokoller derhal iptal edilmelidir.”