Gazeteci Candaş Tolga Işık, Adana'nın Kozan ilçesinde belediyenin 'Bergen' filmini yayınlamaktan vazgeçerek gösterimden kaldırdığını, filmin İstanbul'daki galasına da çevik kuvvet ekiplerinin geldiğini söyledi. Bergen'i öldüren Halis Serbest'in yaşadığı Kozan'da Belediye Başkanı Kazım Özgan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Öyle uygun görüldü" dedi. Ayrıca, filmin yapımcılarının da tehditler aldığı öne sürüldü.

Bergen filmine engel: Şarkıcıyı katleden Serbest’in yaşadığı Kozan'da gösterimden kaldırıldı

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Bergen sahne adıyla tanınan Belgin Sarılmışer’in hayatını konu alan ve 4 Mart'ta vizyona giren 'Bergen' filminin, şarkıcıyı katleden Halis Serbest’in yaşadığı Adana Kozan’da belediye tarafından gösterimden kaldırıldığını belirtti.

Işık, konuyla ilgili olarak Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ı aradığını belirterek, "1 ay önce rezervasyonu yapılan film neden gösterime girdiği gün bir anda vizyondan kaldırıldı?" sorusuna Özgan’ın, "Öyle uygun görüldü" yanıtını verdiğini aktardı.

bergen-filmine-engel-sarkiciyi-katleden-serbest-in-yasadigi-kozan-da-gosterimden-kaldirildi-987995-1.

Belediyenin internet sitesinde, sinema seansı bilgilerinin bulunduğu sayfada Bergen filminin yer almadığı da görüldü.

"İSTANBUL GALASINA ÇEVİK KUVVET GELDİ"

Candaş Tolga Işık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ayrıca, filmin İstanbul'daki galasına da çevik kuvvet ekiplerinin geldiğini ifade etti. Işık, "Filmin İstanbul'daki galasına çevik kuvvet geldi. Ölüm tehditleri alan yapımcıları ise korumalarla yaşıyor" diye yazdı.

Işık'ın paylaşımı şu şekilde:

"8 mart öncesi size bir Türkiye gerçeği anlatayım: Bergen'i öldüren Halis Serbest'in yaşadığı Kozan'da belediye sineması bugün aniden Bergen filmini yayınlamaktan vazgeçti! Filmin İstanbul'daki galasına çevik kuvvet geldi. Ölüm tehditleri alan yapımcıları ise korumalarla yaşıyor.

Az önce Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ı aradım ve '1 ay önce rezervasyonu yapılan film neden gösterime girdiği gün bir anda vizyondan kaldırıldı?' diye sordum. 'Öyle uygun görüldü' dedi. Sayın Başkan, tüm ısrarlarıma rağmen başka bir yanıt vermedi."

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, film hakkındaki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

DHA'nın aktardığına göre Özgan, "Burada bir şiddet var. Ben bu şiddeti niye çocuklarıma anlattırayım. Niye onlar bunu dikkate alsınlar. İsterse oradan milyonlar kazanayım ben istemem. Öğrenmelerini doğru bulmam. İlçede böyle bir film yayınlanmayacak." dedi.

Özgan ayrıca, "Çevik kuvvet gelip sinemayı kapattığı yönde iddialar ortaya atıldı. Tamamen asparagas. Film vizyona girmedi ki, çevik kuvvet gelsin" ifadelerini kullandı.