Şarkıcı Bergen’e 1989’da önce kezzap atıp bir gözünü kaybetmesine neden olan, ardından da onu öldüren Halis Serbest isimli erkek, Kanal D’de yayınlanan ‘Neler Oluyor Hayatta’ programına konuk oldu. Serbest cinayet anlattı.

Bergen'i katleden erkeği yayına çıkarıp cinayeti anlattırdılar

Hafta içi her gün Kanal D'de yayınlanan “Neler Oluyor Hayatta” programında sanatçı Bergen’i katleden Halis Serbest’e mikrofon uzatıldı.

Sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı programın 29 Eylül Çarşamba bölümünün tanıtımında gösterilen Serbest'in Bergen cinayetini ve Bergen filmini tartışması sosyal medyada tepki çekti.

Yapımcılığını Mine Şengöz'ün üstlendiği, senaryosunu Yıldız Beyazıt ve Sema Kaygusuz'un yazdığı "Bergen" filmine "Benim iznim olmadan bu film yapılmaz" diyerek tepki gösteren Halis Serbest, programın tanıtımında “Öldürdüm pişman değilim” ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Bergen’i öldüren Halis Serbes, “Bunu kendisine söyledim. ‘Sen hak ettin, seni öldüreceğim’ dedim” diyerek, ünlü şarkıcıyı neden öldürdüğüne dair ayrıntıları da paylaştı. Serbes ayrıca ‘Her dediği oluyordu, daha ne istersin?’ diye de konuştu.

Muhabirin “Pişman mısınız?” sorusuna “Yok, pişman değilim” yanıtını veren Serbest, “Kadın cinayetlerine kesinlikle karşıyım. Bir bayan, eşine ’Ben anlaşamadım, boşanacağım’ diyor. Anlaşamamışlar, olabilir. Yolun açık olsun” ifadelerini de kullandı.

Serbes, Bergen'in annesini öldürmek istediğini de şu sözlerle anlattı:

"Annesi 'ölümden korkmuyorum' diyordu. İlk ona sıktım. Öldü sandım. Ölmese ben onu sağ bırakır mıydım? Annesinin ölmeyişine çok üzüldüm."

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Programın tanıtımının yayınlanmasının ardından, sosyal medyada pek çok kullanıcı, Bergen'in katili Halis Serbest'in ekran önüne çıkarılıp röportaj yapılmasına tepki gösterdi.

Kullanıcılar konuya ilişkin, "Kadın cinayetlerini bu kadar normalleştiremezsiniz", "Şaka gibi, Bergen'in katilini çıkarıp bir de kahraman gibi konuşturuyorlar" yorumlarını yaptı.

Sosyal medyada gelen tepkilerin bazıları şöyle: